Έφυγε από τη ζωή η Γκέλυ Μαυροπούλου

Ήταν ο μεγάλος έρωτας του Αλέκου Αλεξανδράκη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έφυγε από τη ζωή η Γκέλυ Μαυροπούλου

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γκέλυ Μαυροπούλου σε ηλικία 89 ετών. Την είδησή για τον θάνατό της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook ο ηθοποιός έγραψε χαρακτηριστικά, μετά και τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου:

«Βαρύ πένθος σήμερα για το καλλιτεχνικό μας χώρο, τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας, ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας».

Έφυγε από τη ζωή η Γκέλυ Μαυροπούλου

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Γκέλυ Μαυροπούλου που έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 - 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 - 1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν.

Από τη σχολή αποφοίτησε το 1955 και την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στο θέατρο «Ρεξ - Κοτοπούλη» - όπου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Μυράτ, με το έργο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Άξελροντ, στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη.

Το καλοκαίρι του 1956 συνεργάστηκε με τον θίασο Σαμαρτζή Μαρίκα Κρεβατά-Λάμπρος Κωνσταντάρας) στα έργα «Χτυποκάρδια» του Στέφανου Φωτιάδη και «Ψηλά τα χέρια» του Δημήτρη Γιαννουκάκη (στον ρόλο της Ρίτας).

Την περίοδο 1955-1956 προσελήφθη ως πρωταγωνίστρια στον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου-Μίμη Φωτόπουλου και έπαιξε στις κωμωδίες «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου και «Μια τσουκνίδα στις βιολέττες» του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες σπουδαίες συνεργασίες.

Στον κινηματογράφο η Γκέλυ Μαυροπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται του Γιώργου Λαζαρίδη και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ελληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980.