Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου

Μαζί με την κόρη του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τον ξαφνικό θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο τραγουδιστής, νοσηλεύτηκε πριν από λίγο καιρό λόγω δύσπνοιας, ωστόσο επέστρεψε στο σπίτι του και παρέμεινε κλεισμένος λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Την τελευταία του δημόσια εμφάνιση την πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2020, σε βραδινή έξοδο στο κέντρο Baraonda.

Μαζί του ήταν και η κόρη του, Μαρία Βοσκοπούλου, η οποία συγκίνησε τους διαδικτυακούς της φίλους με το «αντίο» που είπε στον πατέρα της.

Οι φωτογραφίες από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου

Τόλης Βοσκόπουλος θάνατος
Τόλης Βοσκόπουλος δημόσια εμφάνιση

Όσα έζησε ο σπουδαίος τραγουδιστής, πριν "φύγει" προδομένος από την καρδιά του

Γιος μανάβη από την Κοκκινιά ήταν το 12ο παιδί της οικογένειας με 11 αδελφές. Ο Τόλης Βοσκόπουλος πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την Άγωνία τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Τόλης Βοσκόπουλος η ζωή πριν το θάνατο του

«Εγώ ηθοποιός ήθελα να γίνω». Ο Τόλης Βοσκόπουλος, έχοντας αφήσει πίσω του μια καριέρα δεκαετιών στις πίστες και γύρω στους ογδόντα δίσκους, έχει το ίδιο παράπονο. «Με στεναχωρεί που μόνο τραγουδάω και δεν παίζω στην παράσταση», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, με αφορμή την παράσταση που είχε ανέβει στο θέατρο με τίτλο «Μαριχουάνα Στοπ».

Την αγάπη του για το θέατρο δεν την ξεπέρασε ποτέ. Κι αν τα πρώτα χρόνια είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις πλάι σε ηθοποιούς όπως ο Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, η Βασιλειάδου ή ο Χατζηχρήστος, αργότερα κινήθηκε κυρίως στον χώρο των «μιούζικαλ».

Οι έρωτες του τραγουδιστή

Πρώτη γνώρισε και παντρεύτηκε την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, αλλά, όπως φάνηκε, δεν μπορούσε να είναι πιστός. Ενδιαμέσως ερωτεύθηκε την Δούκισσα, από την οποία τελικά χώρισε και επέστρεψε στην πρώτη του γυναίκα. Δεν συνέβη το ίδιο όταν στα γυρίσματα της ταινίας «Μαριχουάνα Στοπ» συνάντησε την Ζωή Λάσκαρη. Ο έρωτας που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους έκανε την Στέλλα Στρατηγού να φύγει, τελικά από την ζωή του.

Με την Λάσκαρη έμειναν μαζί τρία χρόνια. Η Μαρινέλλα ήρθε μετά, όταν ακόμα ο Βοσκόπουλος προσπαθούσε να απαλύνει τις πληγές από τον χωρισμό με την Λάσκαρη. Ο γάμος με την Τζούλια Παπαδημητρίου αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του, κυρίως λόγω της κατάληξης που είχε αυτή η ιστορία: Οικονομικές διενέξεις και μια κόρη, την Χαρά, που τελικά αποδείχθηκε πως δεν είναι κόρη του.

Τόλης Βοσκόπουλος υπόθεση Χαρά

Ο τρίτος γάμος του, με την Αντζελα Γκερέκου, έγινε το 1996 και του χάρισε μια κόρη, την Μαρία, στις οποίες είχε απεριόριστη αδυναμία.

Τόλης Βοσκόπουλος κόρη

Ο θάνατος του σπουδαίου Τόλη Βοσκόπουλου

Ο σπουδαίος τραγουδιστής έφυγε από ανακοπή καρδιάς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zinapost.gr. Ο ίδιος έφυγε ξαφνικά λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις 26 Ιουλίου και θα γινόταν 81 ετών.