Φολέγανδρος: Οργισμένη η Ευγενία Σαμαρά με τη νέα γυναικοκτονία

«Νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Οργισμένη η Ευγενία Σαμαρά με τη νέα γυναικοκτονία

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ευγενία Σαμαρά ξέσπασε για τη νέα γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στη Φολέγανδρο, με την ηθοποιό να ξεκαθαρίζει πως υπάρχει ανάγκη για την πρόληψη αντίστοιχων εγκλημάτων.

Η ανάρτηση της Ευγενίας Σαμαρά για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

«Δεν είναι η «κακιά στιγμή», είναι ο τρόπος που κάποιοι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει σεβασμός, ισότητα, ελευθερία, ενσυναίσθηση, δεν έμαθαν ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Και αυτό έγινε κάπου στα παιδικάτα τους.

Νιώθω θλίψη, θυμό, νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή. Και στο τέλος της ημέρας, τι να την κάνω αυτή τη δικαιοσύνη όταν καταλήγω πενθούντας;

Φτάνει! Όχι άλλες ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ. Πες το, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτός είναι ο όρος!

Δεν προέκυψε από ανάγκη γλωσσολογικής διευκρίνισης. Καθιερώθηκε από εγκληματολόγους, ακριβώς γιατί πίσω από αυτές τις δολοφονίες σχηματίζεται και αποκρυσταλλώνεται ένα μοτίβο φόνων. Ποιος σκοτώνει μια γυναίκα και γιατί.

Έτσι φτάνουν πιο γρήγορα στη διαλεύκανση και ΒΑΣΙΚΑ στην ίδια την ΠΡΟΛΗΨΗ τέτοιων εγκλημάτων. Η γυναικοκτονία υφίσταται και δεν χρειάζεται καμία είδους πόλωση για να την μειώσει.

Έφτασε η ώρα, και άργησε, που ΟΛΟΙ μαζί οφείλουμε να κάνουμε κάτι. ΤΩΡΑ!

Έχουμε δικαιώματα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΑΛΛΑ και ευθύνες που οφείλουμε να αναλάβουμε. #καμιαμόνη #femicide #endwomenabuse», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

«Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε!»

Σε ένα δημόσια ξέσπασμα προχώρησε η Καίτη Γαρμπή αναφορικά με το το έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά, που δολοφόνησε ο σύντροφος της στην Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος δράστης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, μετά την ομολογία του και όπως είναι αναμενόμενο το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί από χθες παντού, ξεσπώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Καίτη Γαρμπή ήταν ένα από τα άτομα που προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε! Το άλλο ήταν ΦΟΝΟΣ», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

 Καίτη Γαρμπή για Φολέγανδρο