Τόλης Βοσκόπουλος: Η άγνωστη συγγένεια με την Γκέλυ Μαυροπούλου

Τραγική σύμπτωση το ότι πέθαναν την ίδια ακριβώς μέρα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τόλης Βοσκόπουλος: Η άγνωστη συγγένεια με την Γκέλυ Μαυροπούλου

Το πρωί της Δευτέρας, με λίγες ώρες διαφορά, έφυγαν από τη ζωή ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Γκέλυ Μαυροπούλου. Οι δύο καλλιτέχνες, συνδέθηκαν με μία άγνωστη συγγένεια από τους γάμους τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έζησε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, με τις γυναίκες να αποτελούν σταθμό για εκείνον. Η Στέλλα Στρατηγού ήταν η πρώτη του σύζυγος, ενώ το λιμάνι του, έμελλε να είναι η Άντζελα Γκερέκου, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τον χαμό του.

H συγγένεια του Τόλη Βοσκόπουλου με την Γκέλυ Μαυροπούλου

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, παντρεύτηκε τη δεκαετία του '70, στα 20 του χρόνια, τη Στέλλα Στρατηγού, η οποία ήταν αδερφή του Στέφανου Στρατηγού, του πρώτου συζύγου της Γκέλυς Μαυροπούλου.

Τόλης Βοσκόπουλος Στέλλα Στρατηγού

Ο Στέφανος Στρατηγός και η Γκέλυ Μαυροπούλου, γνωρίστηκαν στα κινηματογραφικά πλατό. Έγιναν αμέσως ζευγάρι και μάλιστα ένα από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια.

Γκέλυ Μαυροπούλου Στέφανος Στρατηγός

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον «Πρίγκιπα»

Θρήνο σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας από ανακοπή καρδιάς, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύσσωμοι οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του και όχι μόνο, έσπευσαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον «Πρίγκιπα» του λαϊκού τραγουδιού.

Τόλης Βοσκόπουλος Καίτη Γαρμπή

«Καθολου γλυκα δεν πονεσε το μαχαιρι στην ειδηση πως δεν θα σε ξαναδουμε…ειναι απο κεινες τις στιγμες που τα δακρυα φευγουν και δεν προλαβαινεις να τα κρατησεις…η στιγμη που θελησες να ταξιδεψεις στη γειτονια των αγγέλων.Αγγελος ησουν κι εδω.Παντα δοτικός,γενναιόδωρος,καλόψυχος,παρόν στα δυσκολα για τους συναδέλφους σου…
Υπέροχος,ευγενής,γοητευτικός άνθρωπος,ο πιο φωτεινός καλλιτέχνης στην Ελλαδα…γιατι μονο οτι λαμπει απο μεσα ειναι χρυσός…Θα σ αγαπαω και θα σε θαυμαζω παντα Τόλη μου…????Ησουν ο ορισμος του Αρχοντα.Καλο σου ταξιδι στο φως αιώνιε πρίγκιπα της σκηνης», ήταν τα λόγια της Πέγκυς Ζήνα.

«Με τίμησε στηρίζοντας με σε ότι έκανα. Με συγκίνησε αποκαλώντας με γιό του. Το πρότυπο μου Ο Μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλος.

Με τις πράξεις, την ζεστή και γλυκύτατη καρδιά του, μα και το αψεγάδιαστο πάντα στυλ που διατηρούσε, κατάλαβα γιατί τον βάπτισαν (Ο Πρίγκιπας). Συγκινημένος θα πω, πως ενώ έφυγε νωρίς, έφυγε πολύ πλούσιος...

Πλούσιος όμως εν τέλει από πολλή αγάπη, αφού η οικογένειά του, οι φίλοι του, και όλοι όσοι τον γνωρίσαμε καλύτερα τον λατρεύαμε και όλοι θέλαμε να είμαστε κοντά του να παίρνουμε λίγο απ' το φως που είχε αυτός ο άνθρωπος στην ψυχή του.

Θα συνεχίσουμε να τον θυμόμαστε ως ίσως την πιο ευαίσθητη καρδιά, που τελικά μόνο αγάπη έδωσε σε αυτόν τον κόσμο...Τέτοιες ψυχές μόνο θρόνο αξίζουν εκεί που πάνε. Καλό ταξίδι Τόλη μου θα μας λείπεις πολύ...», έγραψε ο Νίκος Βέρτης φανερά συγκινημένος.

Τόλης Βοσκόπουλος Ναταλία Γερμανού