Θρήνος για την Ντορέττα Παπαδημητρίου

«Ότι και να γράψω,θα είναι λίγο...» - Η συγκινητική ανάρτηση στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος για την Ντορέττα Παπαδημητρίου

Θλίψη σε όλη την χώρα έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας ο θάνατος του Τόλη Βοσκόπουλου, με τον καλλιτεχνικό χώρο να έχει βυθιστεί στο πένθος.

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, προδομένος από την καρδιά του. Φυσικά, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν και δημόσια, ανάμεσα τους και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια συγκεκριμένα δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το αντίο της Ντορέττας Παπαδημητρίου στον Τόλη Βοσκόπουλο

Στην λεζάντα έγραψε: «Ότι και να γράψω ,θα είναι λίγο μπροστά στο μεγαλείο σας. Θα σας θυμάμαι πάντα.

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να σας γνωρίσω ,να βρεθώ μαζί σας στην σκηνή και να ζήσω από κοντά την γεναιοδωρία της ψυχής σας ,την μοναδικότητα σας ,την αγάπη σας για το τραγούδι και τον κόσμο,που τόσα χρόνια σας λατρεύει.

Σας ευχαριστούμε για όλα. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. ΚΥΡΙΕ Βοσκόπουλε,Τόλη μας,Άρχοντα,καλό ταξίδι..Ανεπανάληπτος!».

Ντορέττα Παπαδημητρίου για Τόλη Βοσκόπουλο

Έκτακτο τιμητικό αφιέρωμα από την ΕΡΤ

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του. Έτσι, η ΕΡΤ αποφάσισε να του κάνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα για να τον τιμήσει.

Η ΕΡΤ αλλάζει το πρόγραμμά της και τιμά τον Τόλη Βοσκόπουλο με ένα αφιέρωμα στη μνήμη του.

Μεταδίδει απόψε, Δευτέρα 19/7/2021, στις 21:00, στην ΕΡΤ2, την εκπομπή «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Παρουσίαση εκπομπής: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης.

Ως εκ τούτου, η εκπομπή «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Λευτέρης Βογιατζής – Β΄ Μέρος», μεταφέρεται τη Δευτέρα 26/7/2021.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρέθηκε στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώνει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης». Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Τόλης Βοσκόπουλος ΕΡΤ

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Βοσκόπουλος κάποτε σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, «ξεκινώντας το τραγούδι, πήρα μαζί μου και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο».

Είχε γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που είχε συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα Εγώ κι εσύ το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσα στους θαυμαστές του υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών, και βέβαια τον αείμνηστο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.