«Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη κάθε χρόνο κάνει χωριστά μνημόσυνο, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση»

« Είναι κάτι ενδοοικογενειακό που δεν μπορώ να...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη κάθε χρόνο κάνει χωριστά μνημόσυνο, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση»

Σήμερα 20/7 συμπληρώνονται 87 χρόνια από τη γέννησή της Αλίκης Βουγιουκλάκη και με αφορμή τα γενέθλια της θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο, από τον αδελφό της.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε ζωντανά στην εκπομπή Καλοκαίρι Not και αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μνημόσυνο, αλλά και έκανε γνωστό τι θα κάνει ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Η αποκάλυψη για τα δυο μνημόσυνα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

«Στο μνημόσυνο θα είναι ο αδελφός της και από φίλους της αρκετοί άνθρωποι που κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη της. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα φαινόμενο για την Ελλάδα και θα μείνει ανεξίτηλη η μνήμη της για πάρα πολλά χρόνια αφού θα έχουμε φύγει κι εμείς. Δυστυχώς ο αδελφός της ο Τάκης δεν θα είναι φέτος εκεί, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Ο γιος της ο Γιάννης κάθε χρόνο κάνει χωριστά μνημόσυνο, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Γίνονται δύο μνημόσυνα. Εγώ έχω καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές. Είναι κάτι ενδοοικογενειακό που δεν μπορώ να το συζητήσω».

Να σημειώσουμε πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έστειλε μήνυμα στην οικογένεια του Τόλη Βοσκόπουλου μετά το θάνατο του που συγκλόνισε.

«Είχα δει την Αλίκη Βουγιουκλάκη γυμνή, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος στην εφημερίδα Espresso στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε σε πολύ νεαρή ηλικία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και σε μία ιδιαίτερη ανάμνηση που έχει από αυτήν.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία από τα παρασκήνια της λαμπρής καριέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Πρόσφατα μαθεύτηκε και ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη με τα ρούχα της.

«Όταν απήγγειλα το ποίημα, ανάμεσα στους θαμώνες του Άλσους ήταν ο Ανδρέας Λαμπρινός, που γύριζε την ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια” με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πήρε τη διεύθυνση του σπιτιού μας και ήρθε ένα βράδυ. Εγώ ήμουν 5,5 ετών», είπε αρχικά ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

«Καθόμασταν έξω στην αυλή και έρχεται και μας λέει “είδα τον μικρό που απήγγειλε ένα ποίημα και ήρθα να σας προτείνω να παίξει στην ταινία που γυρίζω με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τον αφήνετε;”.

Αλίκη Βουγιουκλάκη Γιάννης Καλατζόπουλος

Ο πατέρας μου, λοιπόν, του απαντάει αρνητικά. Και συνεχίζει ο Λαμπρινός: “θα του δώσω και 1000 δραχμές”. Ο πατέρας μου σάστισε, γιατί δεν είχε πάρει ποτέ αυτά τα χρήματα. Κι έτσι ξεκίνησα στον κινηματογράφο. Έπειτα από αυτή, άρχισα να παίζω συνεχώς», πρόσθεσε επίσης ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Τι θυμάστε από την ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια»;

Θυμάμαι τα πάντα. Κάποια στιγμή η Αλίκη ήρθε αργοπορημένη στο γύρισμα. Άρχισε να αγχώνεται και να λέει “βγείτε όλοι από το καμαρίνι μου, να μείνουν μόνο ο Άλκης (που βοηθούσε στο μακιγιάζ) και ο Γιαννάκης”. Και έμεινα μέσα στο καμαρίνι και είδα την Αλίκη γυμνή που ντυνόταν, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε και δεν τα ξεχνάω ποτέ.