Σοκάρει η Σοφία Μπεκατώρου- Έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα 16 της από Ολυμπιονίκη

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σοκάρει η Σοφία Μπεκατώρου- Έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα 16 της από Ολυμπιονίκη

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά, αφού πρώτα η Σοφία Μπεκατώρου πήρε το θάρρος να καταγγείλει δημόσια τον άνθρωπο, ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά σε νεαρή ηλικία.

Το κίνημα #Me too ήρθε για να μείνει καθώς στην φόρα βγαίνουν ολοένα και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής βίας. Αυτή τη φορά η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» αποκάλυψε για άλλη μια φορά ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας υποστήριξε πως το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε όταν εκείνη ήταν ακόμη 16 και ο δράστης Ολυμπιονίκης

Όλα όσα ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου

Η ίδια αποκάλυψε χαρακτηριστικά «Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει: «Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω "τι κάνεις;". Μου απάντησε "έλα τώρα, δεν θέλεις;". Του απάντησα "όχι" και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Μάλιστα η ίδια ανέφερε πως το περιστατικό το είχε αναφέρει και στον πατέρα της ενώ εκείνος της είχε απαντήσει «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

Η Ολυμπιονίκης συνέχισε λέγοντας «Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου για το κίνημα του #Me too

Η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταγγελίες.

Η ολυμπιονίκης, που πρώτη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» υποστηρίζει πως η Ελλάδα αν και κάνει βήματα είναι ακόμα πίσω σε θέματα φεμινισμού. Να θυμίσουμε πως η δική της απόφαση μπήκε στο «αρχείο».

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

σοφία μπεκατώρου