Νίκος Ξανθόπουλος: Δέχθηκε "επίθεση" από την ανιψιά του

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκος Ξανθόπουλος: Δέχθηκε

Ο Νίκος Ξανθόπουλος παραμένει ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καθώς ανεβάζει αρκετές φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή.

Ο 87χρονος πλέον ηθοποιός ζει με την σύζυγό του στην Παιανία ενώ μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά αλλά και εγγόνια. Ο Νίκος Ξανθόπουλος έχει κάνει δυο γάμους, από τον πρώτο του απέκτησε έναν γιο με την Ελένη Καρπέτα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Ξανθόπουλος έζησε δύσκολες στιγμές, αφού συμμορίες Ρομα κατέβαζαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Η κύρια αιτία λοιπόν που η ανιψιά του, του επιτέθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ήταν επειδή δημοσίευσε μία φωτογραφία του γιου του από το δεύτερο γάμο για να του ευχηθεί «χρόνια πολλά».

Στην συνέχεια η ανιψιά του σχολίασε χαρακτηριστικά «Θείε Νίκο να χαιρόμαστε τον Γιώργο. Έχεις όμως και άλλο γιο. Από τον πρώτο σου γάμο με τη θεία μου, Ελένη Καρπέτα από την Χιλιάδου, που ήταν επίσης ηθοποιός. Τον λένε Παναγιώτη Ξανθόπουλο και ήταν αρχιτυπογράφος στο συγκρότημα Μπόμπολα. Σου έχει χαρίσει εγγόνια. Μήπως να το ανέφερες κάποτε; Το λέω με αγάπη»

και ο ίδιος απάντησε «Έχει γίνει αναφορά και στον Παναγιώτη και μάλιστα πολλές φορές όπως και στο εγγονό μου το Νίκο..»

Δείτε παρακάτω την φωτογραφία που δημοσίευσε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Οι ευχές του ηθοποιού Νίκου

Η βιογραφία του Νίκου Ξανθόπουλου

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Νίκος Ξανθόπουλος σύλληψη σπίτι

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου ¨Με τον Ορφέα τον Αύγουστο".

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του "Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα" και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό «Εικόνες».

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αγροτικές δουλειές στο κτήμα του.