Χριστίνα Κοντοβά - Τζώνη Καλημέρης: Η κοινή φωτογραφία τους με την θετή της κόρη

Η πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση της Εϊντά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χριστίνα Κοντοβά - Τζώνη Καλημέρης: Η κοινή φωτογραφία τους με την θετή της κόρη

Η Χριστίνα Κοντοβά τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της αφού βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της Εϊντά. Ύστερα από τις διαδικασίες υιοθεσίας που ξεκίνησε, πρόκειται να ολοκληρωθούν το ερχόμενο φθινόπωρο. (Δείτε εδώ φωτογραφίες και θα λιώσετε με την κορούλα της)

Η κύρια προϋπόθεση της υιοθεσίας είναι η μητέρα να παραμείνει για ένα διάστημα στη χώρα καταγωγής του παιδιού, ώστε να γνωριστούν καλύτερα και να περάσουν μαζί χρόνο, πριν από τη μετακόμιση. Για αυτόν τον λόγο η γνωστή σχεδιάστρια είναι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι.

Φυσικά δίπλα της σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι και ο επί χρόνια σύντροφός της Τζώνη Καλημέρης. Φαίνεται πως είναι αρκετά υποστηρικτικός με την απόφαση της συντρόφου του.

Μάλιστα και οι δυο ταξίδεψαν και πάλι στην Ουγκάντα έτσι ώστε να βρεθούν δίπλα στην Εϊντά. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα social media της Χριστίνας Κοντοβά.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Χριστίνας Κοντοβά με τον Τζώνη Καλημέρη

Ταξίδι για την Χριστίνα Κοντοβά και την κόρη της

Πως πήρε αυτήν την απόφαση;

Αρχές Απριλίου η Χριστίνα Κοντοβά είχε κάνει μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και είχε ανακοινώσει πως βρίσκεται στην διαδικασία να υιοθετήσει την Έιντα.

«Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα.

Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα».

Από τότε η ζωή της βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Καμπάλας. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας βρέθηκε για λίγο καιρό στην Ελλάδα, ωστόσο εδώ και δύο 24ωρα είναι ξανά στην Ουγκάντα και έχει και πάλι στην αγκαλιά της τη μικρή Έιντα.

Κοντοβά