Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πετρούνιας - Κορακάκη: Οι πρώτες τους δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

«Είναι νίκη για όλους μας εδώ που βρισκόμαστε»

Πετρούνιας - Κορακάκη: Οι πρώτες τους δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
News 23.07.2021 14:05
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Από λεπτό σε λεπτό θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους δυο Έλληνες πρωταθλητές, Λευτέρη Πετρούνια -δείτε εδώ τις φωτογραφίες κατά την αναχώρηση του- και Άννα Κορακάκη να δίνουν για ακόμη μια φορά το παρόν.

Οι σπουδαίοι Ολυμπιονίκες μια μέρα πριν την έναρξη, παραχώρησαν μερικές δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ αναφορικά με τους αγώνες αλλά και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή να κρατούν τη σημαία της χώρας στην Τελετή Έναρξης, μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια και της Άννας Κορακάκη

Η Ολυμπιονίκης ανέφερα αρχικά πως «Νομίζω απόψε θα κοιμηθώ με δυσκολία» ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε πως «οι Έλληνες να μείνουν συντονισμένοι στις τηλεοράσεις τους, να μας δούνε και να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος γιατί είναι νίκη για όλους μας εδώ που βρισκόμαστε εδώ με όλες αυτές τις συνθήκες μετά από τόσο καιρό».

Όλο το πρόγραμμα μετάδοσης της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Για πρώτη φορά οι μεταδόσεις δεν θα περιοριστούν στην ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3, αλλά και σε ακόμη δύο κανάλια που θα διαμορφωθούν μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα μεταδίδονται τόσο μέσω της τηλεόρασης όσο και του διαδικτύου από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, το ERTFLIX.

Με στόχο να προσφέρει στους τηλεθεατές κάθε δυνατότητα να απολαύσουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και από όλες τις συσκευές τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», η ΕΡΤ θέτει στην υπηρεσία του κοινού όλα τα διαθέσιμα μέσα της (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνο, ψηφιακές υπηρεσίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Καθημερινά η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα μεταδίδουν συνεχόμενα από τα ξημερώματα έως και το απόγευμα τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Η ΕΡΤ3 από τις 21:00 έως τη 01:00 θα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση επιλογές από τα αθλήματα της ημέρας.

Παράλληλα, στην ΕΡΤ πέρα από τις επιλεγμένες μεταδόσεις έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές εκπομπές, για όσα συμβαίνουν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Έτσι, από τις 7 ώς τις 10 το πρωί, η ΕΡΤ1 προσαρμόζει το καθημερινό της πρόγραμμα με την ειδική ενημερωτική εκπομπή «Αθήνα-Τόκιο», όπου ο Δημήτρης Κοτταρίδης τις καθημερινές και ο Κώστας Λασκαράτος τα Σαββατοκύριακα, με τον Δημοσθένη Καρμοίρη στο στούντιο, συνδέονται με τους ανταποκριτές της ΕΡΤ στο Τόκιο και μαζί με την πολιτική ενημέρωση βάζουν τον τηλεθεατή στο κλίμα της ημέρας από τα αγωνίσματα που είναι σε εξέλιξη, αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας.

Με τη λήξη των αγώνων της κάθε ημέρας στις 17:00, θα προβάλλονται τα σημαντικότερα στιγμιότυπα με αγωνιστική δράση απ’ όλα τα σπορ.

Στις 19:00, η Κατερίνα Αναστασοπούλου με καλεσμένους από όλα τα σπορ θα προσφέρει όλα τα γεγονότα της ημέρας σε μια πλήρη παρουσίαση από την Αθήνα και το Τόκιο, στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ που θα οδηγεί στο βραδινό δελτίο Ειδήσεων των 21:00.

Επιπλέον, τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ μεγιστοποιούν την πρόσβαση του κοινού σε διαθέσιμο πρόγραμμα, καθώς τα αθλητικά κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX (ERTSports και ERTSports 2) θα μεταδώσουν ζωντανά αθλητικό πρόγραμμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Παράλληλα, η ΕΡΑσπορ με καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη, από τους τρεις απεσταλμένους της στην ιαπωνική πρωτεύουσα, θα ενημερώνει τους Έλληνες ακροατές για όσα συμβαίνουν στους αγώνες.

Επίσης, διαδικτυακά το ertnews.gr θα παρέχει ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στους αγώνες, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των Ελλήνων αθλητών.

Η αποστολή της ΕΡΤ στο Τόκιο αριθμεί 13 δημοσιογράφους και 8 τεχνικούς, που θα μεταφέρουν με πλούσιο ρεπορτάζ και συνεντεύξεις κάθε λεπτομέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύσσωμο το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ με την υποστήριξη –και στο Τόκιο και στην Αθήνα– της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας, θα φροντίσει όλη η συναρπαστική δράση από το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός να φτάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Σε αυτό το κανάλι θα προβλήθουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Λατινοπούλου σε νέα ανάρτηση της σχολίασε την πρώτη τρανς αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Τρία κρούσματα κορωνοϊού στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Share