Αποτεφρώθηκε τελικά η σπουδαία Γκέλυ Μαυροπούλου

Παρόλο που ο νόμος δεν το επέτρεπε, ο εισαγγελέας αποδέχτηκε την τελευταία επιθυμία της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αποτεφρώθηκε τελικά η σπουδαία Γκέλυ Μαυροπούλου

Το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου, η Γκέλυ Μαυροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή, εντελώς μόνη στο διαμέρισμα της στην Πλατεία Αμερικής, έχοντας ως μοναδική συντροφιά το σκυλάκι της.

Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, λόγω μη εύρεσης συγγενώς, δεν της επιτρεπόταν από τον νόμο να ταφεί. Ωστόσο, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης τελικά, με εντολή εισαγγελέα, η σορός της Γκέλυ Μαυροπούλου αποτεφρώθηκε στην Ριτσώνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso και τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο εισαγγελέας με δική του υπογραφή αποδέχτηκε την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού. Παρόλα αυτά, επικρατεί ακόμα το μυστήριο με τη διαθήκη και την περιουσία της, με μια γυναίκα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίζεται στα αρμόδια όργανα, έχοντας στα χέρια της μια χειρόγραφη διαθήκη της ηθοποιού, ισχυρίστηκε ότι είναι η νόμιμη κληρονόμος.

Ωστόσο, τα κλειδιά του διαμερίσματος της τα έχει παραλάβει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας ενώ η κομμώτρια και γειτόνισσα της ηθοποιού έχει το σκυλάκι της.

 Αποτεφρώθηκε τελικά η σπουδαία Γκέλυ Μαυροπούλου

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Γκέλυ Μαυροπούλου που έφυγε από τη ζωή

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 - 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 - 1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν.

Από τη σχολή αποφοίτησε το 1955 και την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στο θέατρο «Ρεξ - Κοτοπούλη» - όπου την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Μυράτ, με το έργο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Άξελροντ, στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη.

Το καλοκαίρι του 1956 συνεργάστηκε με τον θίασο Σαμαρτζή Μαρίκα Κρεβατά-Λάμπρος Κωνσταντάρας) στα έργα «Χτυποκάρδια» του Στέφανου Φωτιάδη και «Ψηλά τα χέρια» του Δημήτρη Γιαννουκάκη (στον ρόλο της Ρίτας).

Την περίοδο 1955-1956 προσελήφθη ως πρωταγωνίστρια στον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου-Μίμη Φωτόπουλου και έπαιξε στις κωμωδίες «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου και «Μια τσουκνίδα στις βιολέττες» του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες σπουδαίες συνεργασίες.

Στον κινηματογράφο η Γκέλυ Μαυροπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται του Γιώργου Λαζαρίδη και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ελληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980.