Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη του αντίδραση μετά την προφυλάκιση - «Δεν είναι δυνατόν...»

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ο ηθοποιός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη του αντίδραση μετά την προφυλάκιση - «Δεν είναι δυνατόν...»

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Πιθανότητα μάλιστα να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης και να είναι «παρέα» με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δικαστικός συντάκτης του Star ανέφερε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η απολογία του κάτω από άκρα μυστικότητα. Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, η υπόθεση θα πάει στο δικαστικό συμβούλιο όπου θα αποφασιστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη και θα αντιμετωπίσει βαρύτατες ποινές. Πολυετείς καθείρξεις.

Πώς αντέδρασε ο ηθοποιός; «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε. Δεν είναι δυνατόν» δήλωσε σοκαρισμένος. Δίπλα του ήταν η σύζυγος και ο γιος του. Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του και όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες καταγγελίες, ο ηθοποιός απομονώθηκε.

Από την άλλη, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο ηθοποιός βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον έβδομο όροφο σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Πέτρος Φιλιππίδης και το χρονικό της υπόθεσης

Στην πρώτη περίπτωση ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο. Η κοπέλα έχει καταγγείλει ότι ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες.

Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και της έκανε ό, τι της έκανε.

Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια για ηθοποιό που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η τρίτη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει το θύμα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε η γυναίκα επιχείρησε να την βιάσει.

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με πρόφαση επαγγελματικών λόγων.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.