Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι 3 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που τον έβαλαν μέσα!

Ο ένας βιασμός και οι 2 απόπειρες - Όλο το ιστορικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι 3 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που τον έβαλαν μέσα!

Δεν είναι ένας ακόμα ρόλος για το δημοφιλή κωμικό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη σε ένα ευφάνταστο σενάριο, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που πλέον έχει να αντιμετωπίσει. Χθες το απόγευμα, μετά την απολογία του στη 15η τακτική ανακρίτρια για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ο ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο υπό άκρα μυστικότητα, όπως υπό άκρα μυστικότητα έχει διενεργηθεί όλη η ανακριτική διαδικασία από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, όταν είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η διάταξη του εισαγγελέα σχετικά με το πού θα οδηγηθεί ως προσωρινά κρατούμενος, με τις φυλακές της Τρίπολης να θεωρούνται ως ο πιθανότερος προορισμός, καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα.

Εκεί βρίσκεται προφυλακισμένος και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς.

Η εμπλοκή του Πέτρου Φιλιππίδη με τη δικαιοσύνη ξεκίνησε στις αρχές του έτους, όταν άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν υποβάλει έγγραφες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Όμως, οι καταγγελίες αυτές είχαν υποπέσει σε παραγραφή και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ποινικά.

Στις αρχές Μαρτίου στα χέρια του Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για το ελληνικό me_too, έφτασαν και άλλες καταγγελίες μέσω του ΣΕΗ που αφορούσαν μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Στη συνέχεια τρεις γυναίκες... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr