"Δηλώνω την ανακούφισή μου γιατί..." - Τα γυρνάει η Μπάρμπα μετά την προφυλάκιση του Φιλιππίδη

"Έχω παρεξηγηθεί στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι δυνατόν εγώ σαν γυναίκα να μην υποστηρίζω γυναίκες"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Πέτρος Φιλιππίδης και από τότε έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων! Η Βάνα Μπάρμπα ήταν μια από τους λίγους που μέσα από αποκλειστική της συνέντευξη στο περιοδικό YOU είχε ταχθεί υπέρ του ηθοποιού και όπως καταλαβαίνετε πολλοί έπεσαν πάνω της να την φάνε.

Μια μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, λοιπόν, η ηθοποιός μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την θέση της για της τότε δηλώσεις.

Οι νέες δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα

«Εγώ πάντα υποστήριζα και αυτό που πιστεύω είναι ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Ποτέ δεν μου άρεσε στη ζωή μου να καταδικάζονται από την τηλεόραση ή από προσωπικές μας σχέσεις. Αυτό που πιστεύω και εξακολουθώ να χαίρομαι, γιατί η δικαιοσύνη μιλά και όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη.

Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα.

Αυτό που σιχαίνομαι και δεν θέλω να βλέπω, είναι οι “τηλεδίκες” μέσα από τα ΜΜΕ. Πραγματικά νιώθω ανακούφιση. Αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ό,τι απόφαση βγάλει, θα είναι η απόλυτα σωστή. Εγώ αυτό έλεγα πάντα από την αρχή. Σε κανέναν δεν αρέσει μεγάλοι καλλιτέχνες να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Για αυτό πραγματικά δηλώνω την ανακούφισή μου, γιατί μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να λύνει τα θέματα. Έχω παρεξηγηθεί στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι δυνατόν εγώ σαν γυναίκα να μην υποστηρίζω γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί τα έσχατα. Εγώ φωνάζω από την πρώτη στιγμή να φανεί στο δικαστήριο και όχι ο καθένας μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα.

Εφιαλτική η πρώτη νύχτα του Πέτρου Φιλιππίδη στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr ήταν «καταρρακωμένος, η σκιά του εαυτού του, έδειχνε ότι είναι στα χαμένα!».

Η πρώτη νύχτα στο κελί στο αστυνομικό Μέγαρο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν αρκετά δύσκολη για τον κατηγορούμενο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε από τους ένστολους να του φέρουν την ήπια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, ενώ μίλησε με τη σύζυγο του στο τηλέφωνο. Αντίστοιχα το πρωί έφαγε κρουασάν και ήπιε χυμό, όπως όλοι οι κρατούμενοι, ρωτώντας μάλιστα τους αστυνομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Δεν τον επισκέφθηκε ούτε ο δικηγόρος του ούτε κάποιο οικείο πρόσωπο του, που ήταν κοντά του στην Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν έφτασε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους καθώς φοβόταν να οδηγηθεί στα κελιά με τους υπολοίπους ποινικούς κρατουμένους. Οι έμπειροι αστυνομικοί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, τον ηρέμησαν με συζήτηση και τον εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβου. Ταυτόχρονα τον οδήγησαν σε ένα κελί όπου και παρέμεινε μόνος του όλο το βράδυ!

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η μεταγωγή του στην Ευελπίδων θα γίνει από το τμήμα αναζητήσεων της ΕΛΑΣ, το οποίο θα τον μεταφέρει στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και από εκεί αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.