Μεγάλος θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε 55χρονος τραγουδιστής

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μεγάλος θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - Πέθανε 55χρονος τραγουδιστής

Ο κεντρικός τραγουδιστής του συγκροτήματος «Metal Church Howe» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 55 ετών. Η είδηση για τον θάνατο του τραγουδιστή έγινε μέσα από σχετική ανάρτηση όπου επιβεβαίωσε το ίδιο μουσικό συγκρότημα.

Μάλιστα, από τον καλλιτεχνικό χώρο έφυγε από την ζωή και διάσημος Dj ο οποίος ήταν τεράστιος δάσκαλος στον συγκεκρικένο χώρο ειδικά για τις νεότερες γενιές.

Πέθανε ο Mike Howe

Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Με βαθιά λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε το θάνατο του αδελφού μας, του φίλου μας και του αληθινού θρύλου της heavy metal μουσικής.

Ο Mike Howe πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στην Evrika της Καλιφόρνια. Είμαστε συγκλονισμένοι και δεν έχουμε λόγια. Σεβαστείτε τη θλίψη μας και της οικογένειας Howe κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Mike Howe

  • Ο Mike Howe ήταν Αμερικανός τραγουδιστής βαρέων μετάλλων που ερμήνευσε με τους Metal Church, Heretic και Snair. Ο Howe ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής για μια μπάντα του Ντιτρόιτ που ονομάζεται Hellion (αργότερα μετονομάστηκε σε Snair μετά τη μετακόμισή του στο Λος Άντζελες) πριν ενταχθεί στο συγκρότημα Heretic, το οποίο δημιουργήθηκε το 1986. Η Heretic κυκλοφόρησε το μοναδικό πλήρες άλμπουμ της, Breaking Point το 1988 πριν από τον Howe αναχώρησε για να ενταχθεί στην Metal Church και ο Heretic διαλύθηκε.
  • Από το 1988 έως το 1996, ο Howe τραγούδησε στο Metal Church, αντικαθιστώντας τον David Wayne. Αφού ο Howe εντάχθηκε στη Metal Church. Οι στίχοι της μπάντας αντιμετώπισαν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της ημέρας με τις κυκλοφορίες του Blessing in Disguise και του Human Factor. Ο Howe ηχογράφησε τρία άλμπουμ με το Metal Church πριν το γκρουπ χωρίσει το 1996.
  • Εκτός μουσικής, είχε δουλειά πλήρους απασχόλησης στην ξυλουργική και ήταν πατέρας δύο γιων που γεννήθηκαν το 1997 και το 2002, αντίστοιχα.
  • Στις 30 Απριλίου 2015, ο Metal Church ανακοίνωσε ότι ο Howe επανήλθε στο συγκρότημα, και εμφανίστηκε σε δύο ακόμη άλμπουμ μαζί τους - XI (2016) και Damned If You Do (2018), καθώς και το live άλμπουμ τους Classic 2017 Ζω.
  • Στις 26 Ιουλίου 2021, ο Metal Church ανακοίνωσε μέσω της σελίδας Facebook της μπάντας Howe πέθανε εκείνο το πρωί στο σπίτι του στην Eureka της Καλιφόρνια, σε ηλικία 55 ετών.
  • Είναι ο δεύτερος τραγουδιστής της Metal Church που πέθανε, μετά τον David Wayne τον Μάιο του 2005.