Κριστιάνο Ρονάλντο: Σε κρίσιμη κατάσταση η αδερφή του - Θεωρούσε τον κορωνοϊό "απάτη"

Το μακροσκελές κείμενο!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κριστιάνο Ρονάλντο: Σε κρίσιμη κατάσταση η αδερφή του - Θεωρούσε τον κορωνοϊό

Η αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο βρίσκεται στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ίδια αποκάλυψε πως κόλλησε την νόσο Covid-19 καθώς βρέθηκε θετική στις 17 Ιουλίου αλλά η κατάστασή της θεωρήθηκε αρκετά κρίσιμη με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο αφού νοσηλεύεται με πνευμονία. Επίσης κρίσιμη θεωρείται και η κατάσταση του Ανέστη Βλάχου.

Την είδηση έκανε γνωστή η Κάτια Αβέιρο καθώς δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό με ένα μακροσκελές κείμενο. Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

«Βρέθηκα θετική από τις 17 Ιουλίου κι απομονώθηκα στο σπίτι, με λίγα συμπτώματα, αλλά διατηρώντας το πρωτόκολλο όπως υπαγορεύουν οι κανόνες. Όλοι στο σπίτι "κόλλησαν" τον ιό, εκτός από τη μητέρα μου (ευχαριστώ τον Θεό). Δυστυχώς από την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουλίου, η κατάσταση επιδεινώθηκε και έχω πνευμονία από τον καταραμένο ιό. Εν ολίγοις, έφτασα στη νοσηλεία και είμαι εδώ. Όλα πάνε καλά, αναρρώνω, ευχαριστώ τον Θεό χάρη και στην υπηρεσία του νοσοκομείου, με μια υπέροχη ιατρική ομάδα (κυρίως νέους) και με μια απίστευτη ιστορία να πω».

Μάλιστα ήταν από τα άτομα που είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Οκτώβριο την πανδημία ως ένα μεγάλο ψέμα που είχε ακούσει ποτέ στην ζωή της.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Κάτιας Αβέιρο

Αυτές οι ηλικιακές ομάδες θα κάνουν πρώτες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαίνεται να «κλειδώνει», με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να δίνει στη σημερινή ενημέρωση όλες τις λεπτομέρειες για τις ηλικιακές ομάδες που θα χρειαστεί να κάνουν πρώτοι ένα ακόμα βήμα προς την ανοσία.

«Έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την τρίτη δόση και το σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση», είπε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση όπως έχουν οι γιατροί».

Κλείνοντας την απάντησή της, συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις οδηγίες αυτές κι οπότε δε μπορώ να σας απαντήσω και τι θα γίνει με αυτούς που πιθανώς δεν θα δεχτούν μια τρίτη δόση, είναι λίγο πρώιμο νομίζω».

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως η εισήγηση για τρίτη δόση εμβολίου δεν θα αφορά -τουλάχιστον στην αρχή- στον γενικό πληθυσμό, αλλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

εμβόλιο κορωνοϊού τρίτη δόση

Με SMS από Σεπτέμβρη

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με την τρίτη δόση εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star αναμένεται να ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος.

Αυτή η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει μόνο με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna, ενώ θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.