Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης - Είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων

Όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα να δείξουν στον ηθοποιό το δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης: «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης - Είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων
News 28.07.2021 19:26
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης. Χθες, Τρίτη, η 15η ανακρίτρια και η εισαγγελέας αποφάσισαν ότι πρέπει να προφυλακιστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) μετά από ισάριθμες καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφούς του γυναίκες.

Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του, ήταν για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης μέτρησε επιβαρυντικά η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά από το 2008 κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος την κυριαρχική θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε σε κακουρηματικού χαρακτήρα πράξεις σε βάρος των γυναικών θυμάτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση και να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε ανακρίτρια και εισαγγελέα να δείξουν στον Πέτρο Φιλιππίδη το δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος τους.

Αρνητικά λειτούργησε το ότι αρνήθηκε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται κάτι που έπαιξε κορώνα-γράμματα το θέμα της προφυλάκισής του.

Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές

Η σιωπηλή εκδίκηση του Πέτρου Μπουσουλόπουλου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, 9 χρόνια μετά την κόντρα τους

Στην φυλακή κρατείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την χθεσινή απόφαση, με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο να παίρνει σιωπηλά την εκδίκησή του.

Λίγοι θυμούνται πως πριν 9 χρόνια, είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση ανάμεσα στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου κατά την διάρκεια του Πρωινού με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο παρουσιαστής είχε ρωτήσει τον νεαρό ηθοποιό ποιους θεωρεί τους 3 καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Στην αρχή απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο μετά από επιμονή της εκπομπής, είπε τα ονόματα τριών νέων ηθοποιών κοντά στην ηλικία του, με αποτέλεσμα να αφήσει έξω τόσο τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και τον Γιάννη Μπέζο, παρόλο που ήταν αυτοί που τον είχαν βοηθήσει στην αρχή της καριέρας του.

Την επόμενη ημέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στην συγκεκριμένη εκπομπή και εξέφρασε δημόσια την οργή του, με αφορμή φυσικά την απάντηση του Πέτρου Μπουσουλόπουλου. Ο ηθοποιός μέσα σε όλα είχε αναφέρει: «Το θέατρο δεν έχει ηλικίες. Ο Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Από εκείνη τη στιγμή, οι περισσότερες πόρτες έκλεισαν για τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και αναγκάστηκε να μετακομίσει μόνιμα στην Ρόδο, όπου και άνοιξε ένα εργαστήρι υποκριτικής.

Λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα καμία πρόταση. Από εκεί και πέρα διάλεξα ένα δρόμο να πάρω και χάθηκα. Έφυγα για Ρόδο. Μετά ξαναήρθα, ξαναέφυγα και άμα δεν είσαι στην πιάτσα λένε “δεν είναι εδώ’”»΄.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος για φυλακή Πέτρου Φιλιππίδη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτρος Φιλιππίδης: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το κελί που θα φυλακιστεί

Προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη: Σφοδρές αντιδράσεις από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου

Share