Πόθεν Έσχες: Τα εισοδήματα της Φώφης Γεννηματά για το 2020

Σοκ με τον αριθμό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πόθεν Έσχες: Τα εισοδήματα της Φώφης Γεννηματά για το 2020

Μετά το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην δημοσιότητα ήρθαν και τα εισοδήματα που δήλωσε για το έτος χρήσης 2019 η Φώφη Γεννηματά.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Εισοδήματα ύψους 36. 627 ευρώ δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ η δήλωσή της περιλαμβάνει ακόμη 33.953 ευρώ (μισθοί κτλ) και 11.845 ευρώ (από ακίνητα) του συζύγου της. Επίσης, ο σύζυγος της κυρίας Γεννηματά έλαβε και 12.549 από αναδρομικά.

Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει σε ελληνικές τράπεζες 83 χιλιάδες ευρώ και διάφορα μικροποσά ενώ ο σύζυγός της διαθέτει λογαριασμούς με υπόλοιπο της τάξης των 99 χιλιάδων ευρώ και έναν λογαριασμό με 18 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.

Στην κατοχή τους έχουν 30 ακίνητα, που περιλαμβάνουν διαμερίσματα, μονοκατοικίες και αγροτεμάχια, στην πλειοψηφία τους από γονικές παροχές, χωρίς χρηματική συναλλαγή. Η κυρία Γεννηματά έχει στην κατοχή της και ένα αυτοκίνητο 1500 κυβικών εκατοστών.

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής καθώς και των λοιπών πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, δημοσιοποιήθηκαν στις 11 το πρωί από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η δημοσιοποίηση αφορά τις δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν το 2020 και, ως εκ τούτου, θα έρθουν στο φως στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών κατά την οικονομική χρήση του 2019, χρονιά κατά την οποία έγιναν οι εκλογές και συντελέστηκε η κυβερνητική αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι στις δηλώσεις, οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής, ακτινογραφείται η οικονομική κατάσταση των στελεχών τόσο της απελθούσας κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ που ανέλαβε τα ηνία στο μέσον του 2019.

Λίγα λόγια για την Φώφη

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική. Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή γιατί σήμερα έχει την ιδιότητα της βουλευτή.

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκαςη εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάναπό το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.