Κορμί θανατηφόρο στα 47 της η Μαρία Μπεκατώρου - Άλλος άνθρωπος μετά την απώλεια των κιλών

Σκέτη "κόλαση"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορμί θανατηφόρο στα 47 της η Μαρία Μπεκατώρου - Άλλος άνθρωπος μετά την απώλεια των κιλών

Στα καλύτερα της βρίσκεται η Μαρία Μπεκατώρου, με την ίδια να εντυπωσιάζει με την σιλουέτα της. Μπορεί να είναι 47, ωστόσο διατηρείται άριστα.

Η όμορφη παρουσιάστρια άφησε για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις -δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με το τηλεοπτικό της μέλλον-, το ίδιο και την Αθήνα και ξεκίνησε τις διακοπές της στην Σύρο.

Η Μαρία Μπεκατώρου μάλιστα έχει μοιραστεί και αρκετά στιγμιότυπα από το όμορφο αυτό νησί, με την ίδια να ποζάρει πιο ανέμελη και όμορφη από ποτέ.

Μάλιστα, μετά την απώλεια των 11 κιλών, είναι άλλος άνθρωπος! Η ίδια είχε αναφέρει πρόσφατα: «Έχασα 11 κιλά περίπου. Ξεκίνησα λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μέχρι τον Ιούνιο. Τελικά τώρα είμαι πιο ωραία και για τα ρούχα και για τη δουλειά μας. Τώρα να πούμε την αλήθεια είμαι πιο ωραία γιατί παλιά υπήρχε ένα θεματάκι. Γενικά μου αρέσει πιο πολύ όπως είμαι τώρα. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό πριν αλλά δεν μπορούσα.

Πέρσι το καλοκαίρι που κάπως δεν μου άρεσε το μαγιό και αισθανόμουν λίγο περίεργα με τα βλέμματα στην παραλία, τότε πήρα την απόφαση. Ήταν μία φάση που ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Λέω μου βγάζω το καπέλο που τα κατάφερα γιατί το έκανα μόνη μου. Θα ήθελα δυο τρεις φορές την εβδομάδα να τρώω το γλυκάκι μου. Δεν κάνω στερητική δίαιτα. Δεν τρώω τηγανιτά, ελάχιστα γλυκά, μια φορά. Τώρα τρώω λίγο χαλβά»,

Φωτογραφίες της Μαρίας Μπεκατώρου με μαγιό

Μαρία Μπεκατώρου φωτογραφίες με μαγιό στα 47

Μαρία Μπεκατώρου φωτογραφίες με μαγιό χωρίς ρετούς

Μαρία Μπεκατώρου φωτογραφίες με μαγιό

Τι δεν τρώει η Μαρία Μπεκατώρου κι έχει μείνει μισή

Mπορεί να μην ξέφυγε ποτέ με το βάρος της («Μέχρι τα είκοσί μου ήμουν σε αυτά τα κιλά, μετά… δεν ήμουν χοντρή αλλά ήμουν παραπάνω κιλά!», έχει πει), με τη ζυγαριά να δείχνει 57 κιλά (συν-πλην δύο), ωστόσο την προηγούμενη σεζόν η γλυκιά Μαρία Μπεκατώρου έλαμψε!

Απαλλαγμένη από τα λίγα περιττά κιλάκια και σε φόρμα, όπως παραδέχτηκε και η ίδια μετά το καλοκαίρι μπήκε σε πρόγραμμα, ενώ πλέον έχει χάσει γύρω στα εννιά κιλά: «Η άλλη Μαρία έφυγε και δεν θέλω να ξανάρθει! Θα κρατήσω αυτήν, όπως είναι», λέει η ίδια και είναι αποφασισμένη να το πετύχει!

Από τη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ για το περιοδικό You

Μαρία Μπεκατώρου δίαιτα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα της εικόνα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στις διακοπές της Μαρίας και του συζύγου της, επιχειρηματία Αντώνη Αλεβιζόπουλου, σε Σύρο, Κυκλάδες και φυσικά την αγαπημένη της Κεφαλονιά. Όχι πως η παρουσιάστρια ξεκίνησε δίαιτα (ποιος κάνει υγιεινή διατροφή μέσα στις διακοπές, άλλωστε;), όμως λίγο η θάλασσα, λίγο το χαλαρό πρόγραμμα, υπήρχαν φορές που... ξεχνούσε το φαγητό. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει κιλά... γλυκάθηκε από την αλλαγή που έβλεπε στο σώμα της, το ενοχλητικό πρήξιμο στην κοιλιά, και αποφάσισε να ακολουθήσει συγκεκριμένη διατροφή. Αποτέλεσμα; Στην πρεμιέρα του νέου κύκλου του «YFSF» στον ΑNT1 να τη δούμε σούπερ αδύνατη και ανανεωμένη! Με όλο αυτό να επηρεάζει μοιραία και την ψυχολογία της, η Μαρία εξηγεί: «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και αισθάνομαι ότι πατάω γερά στα πόδια μου».

«Στερήθηκα αυτά που αγαπώ πολύ, τα γλυκά! Και δεν με νοιάζει για τις σοκολάτες -δεν μου αρέσουν-, αλλά αυτό που μου στοίχισε είναι πως έκοψα τις λαχταριστές κρέμες», εξηγεί η Μαρία Μπεκατώρου! Με φουλ θετική ενέργεια και ένα πηγαίο χαμόγελο, έχει πια υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής που ακολουθεί όσο πιο πιστά μπορεί.

  • Δεν τρώει γλυκά (έχει πει «αντίο» στο αγαπημένο της μιλφέιγ), έχει εξαιρέσει από τη διατροφή της τη ζάχαρη. Προτιμά γλυκαντικά φυτικής προέλευσης, όπως είναι η stevia.
  • Αποφεύγει τα αναψυκτικά, αφού το μόνο που προσφέρουν είναι extra θερμίδες και πρήξιμο.
  • Έχει μειώσει το αλάτι στα φαγητά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση περιττών υγρών στο σώμα, δηλαδή μας κάνει να πρηζόμαστε και ανεβάζει τον δείκτη της ζυγαριάς.
  • Αποφεύγει τα τηγανητά (κυρίως) το βράδυ! Φροντίζει να καταναλώνει σαλάτες με φρέσκα λαχανικά ή ένα γιαούρτι με 1,5% ή 2% λιπαρά με μούσλι.
  • Δεν τρώει μόνο κρέας με λαχανικά. Μπορεί, για παράδειγμα, να ετοιμάσει στήθος κοτόπουλο ή άπαχο φιλέτο με ρύζι.
  • Προτιμά τα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα φαγητά! «Κοκκινιστά τρώω. Τα τηγανητά αποφεύγω», έχει πει η ίδια. Και εννοείται πως η αγαπημένη της είναι η ελληνική σαλάτα!
  • Της αρέσει να πειραματίζεται και στην κουζίνα, ενώ συχνά ανεβάζει στο Instagram stories με τα μαγειρικά της κατορθώματα. Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, ετοίμασε ταλιατέλες με λευκή σάλτσα μελιτζάνας και σούπα με λαχανικά, ένα ιδιαίτερα θρεπτικό δείπνο μετά από μια δύσκολη καθημερινότητα, προσέχοντας ωστόσο και τη διατροφή της.
  • Έχει πάντα μαζί της φρούτα. Ένα πορτοκάλι, ένα μήλο, μια μπανάνα ή δύο μανταρίνια είναι φρούτα που μπορεί εύκολα να έχει μαζί της στην τσάντα ή στο συρτάρι του γραφείου της.

Splish splash!

Μπορεί να μην είναι fan των σπορ και της άθλησης, ωστόσο τα καλοκαίρια απολαμβάνει ιδιαίτερα το κολύμπι στη θάλασσα, μια άσκηση που γυμνάζει τους μυς σε όλα τα μέρη του σώματος. Σε συνδυασμό με τη διατροφή της, η κολύμβηση έκανε θαύματα!