Σοφία Μουτίδου: «Η γυναικοκτονία ως πανδημία πια» - Η ηχηρή δημοσίευση

Όλα όσα ανέφερε για την δολοφονία στη Δάφνη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σοφία Μουτίδου: «Η γυναικοκτονία ως πανδημία πια» - Η ηχηρή δημοσίευση

Η δολοφονία στη Δάφνη με θύμα την 31χρονη γυναίκα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο για άλλη μια φορά. Η Σοφία Μουτίδου είναι ένα πρόσωπο το οποίο αρκετές φορές έχει εκφέρει την δική της άποψη για πολλά ζητήματα της κοινωνίας μας.

Αυτή τη φορά η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αποφάσισε να αναφερθεί στο τραγικό γεγονός με μια ανάρτησή της.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Η γυναικοκτονία ως πανδημία πια. Αφύλακτη κοινωνία. Ή άλλες φορές παράλογα «φυλαγμένη». Όπως λένε και οι πιστοί «ο Θεός ν αναπαύσει την ψυχή της». Αφού οι άνθρωποι κατέστη αδύνατο να την φυλάξουν».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου

Ραγδαίες εξελίξεις και με τους αστυνομικούς που αγνόησαν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην συζυγοκτονία της Δάφνης που μονοπωλεί από το απόγευμα της Παρασκευής το ενδιαφέρον! Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν λίγη ώρα ο 40χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα οι γείτονες τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της άτυχης 31χρονης Άννας (Ανίσα το βαπτιστικό της όνομα).

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, οι οποίοι μίλησαν στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του 40χρονου στο αστυνομικό τμήμα ο 40χρονος ζήλευε την σύζυγο του. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο ενώ συνέχεια καβγάδιζε, με τις φωνές τους να ακούγονται σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια»

Μετά τα όσα βγήκαν στο φως, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί που, σύμφωνα με όσα αναφέρει γειτόνισσα της 31χρονης γυναίκας στη Δάφνη, κλήθηκαν να ελέγξουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου. Ωστόσο έφυγαν άπραγοι με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής η 31χρονη να δολοφονηθεί από τον σύζυγό της.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Γυναικοκτονία δάφνη

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί η προφητική η προφητική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο Facebook της ενοίκου της πολυκατοικίας επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη, που διέμεναν εδώ και δύο χρόνια ο 40χρονος Αλβανός δράστης και η δολοφονηθείσα 31χρονη σύζυγός του.

Η γυναίκα που διαμένει με την οικογένειά της σε διπλανό διαμέρισμα, όπως είχε αποκάλυψε το protothema.gr, αρκετά συχνά άκουγε το ζευγάρι να καβγαδίζει έντονα, με τους ενοίκους όλης της πολυκατοικίας πολλές φορές να εκφράζουν τον φόβο πως κάτι κακό θα συμβεί.

Ένας από τους τελευταίους καβγάδες που είχε αναστατώσει ολόκληρη την πολυκατοικία είχε πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου, όπου η διαχειρίστρια μαζί με τη γυναίκα του διπλανού διαμερίσματος αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν, με αποτέλεσμα να κάνουν επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία.