"Τον φοβάμαι ακόμα και τώρα" - Θύμα του Πέτρου Φιλιππίδη "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή του!

"Κανείς δεν πρέπει να ζήσει τα όσα ζήσαμε εμείς"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Κι ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης περνάει βασανιστικές ώρες, όπως αναφέρεται, στις φυλακές Τριπόλεως στην εφημερίδα Real και την Άννα Κανδύλη μίλησε η Σ.Μ., την οποία ο ηθοποιός – βάσει του κατηγορητηρίου – προσπάθησε να βιάσει το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη».

Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη με την απόφαση της προφυλάκισης του γνωστού ηθοποιού.

Οι δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δεν θα βγω να πανηγυρίσω, ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος βέβαια μέχρι την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς.

Δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμη και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ έξιν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί. Ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου τη Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα και από αυτές πήραμε θάρρος και μιλήσαμε οι υπόλοιπες.

Μη σας μπερδεύει ο χρόνος. Όσο μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερα και τα τραύματα. Προτρέπω και όσες κοπέλες φοβούνται ακόμη να μιλήσουν, κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι αυτό, να το κάνουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το θέατρο, να πνεύσει αέρας ελευθερίας. Κανείς δεν πρέπει να ζήσει τα όσα ζήσαμε εμείς… Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», λέει η Σ.Μ. στη Real.

Οι πρώτες δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Η γνωστή ηθοποιός το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και στον Λευτέρη Κουρκουλό, παραχωρόντας τις πρώτες της δηλώσεις για την προφυλάκιση του κωμικού.

“Σε καμία περίπτωση δεν είναι ημέρα χαράς για κανέναν και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τίποτα.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αν μπορώ να σχολιάσω γενικά πριν τις τελευταίες εξελίξεις, θέλω να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στον χώρο του θεάτρου. Τα μηνύματα που λάβαμε μετά τις καταγγελίες δεν είχαν να κάνουν μόνο με τον δικό μας χώρο, έχουν να κάνουν με όλους τους χώρους.