Ολυμπιακοί Αγώνες: Πυγμάχος χτύπησε την κάμερα αφότου έχασε

Απαράδεκτο...

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες: Πυγμάχος χτύπησε την κάμερα αφότου έχασε

Κάθε φορά που πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αναμενόμενο είναι να γίνονται και πολλά απρόοπτα από εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτή τη φορά δεν θα λέγαμε πως ήταν κι ότι ευχάριστο καθώς συνέβη ένα απαράδεκτο περιστατικό με τον Μουράντ Αλίεφ.

Ο Γάλλος πυγμάχος αποκλείστηκε στον προημιτελικό της πυγμαχίας. Όπως φάνηκε ο ίδιος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του εξαιτίας από τα νεύρα που είχε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και να χτυπήσει την κάμερα.

Μέχρι να ανακοινωθεί πως αποκλείστηκε ο ίδιος είχε άλλη ιδέα για τον εαυτό του, αφού λίγο αργότερα βγήκε εκτός εαυτού.

Δείτε παρακάτω το στιγμιότυπο με τον Γάλλο πυγμάχο

Η πρώτη τρανς που συμμετέχει στον θεσμό

Η Χάμπαρντ άλλαξε φύλο πριν από οκτώ χρόνια, σε ηλικία 35 ετών, ενώ μέχρι τότε αγωνιζόταν ως άντρας με το όνομα Γκάβιν. Η Λόρελ πληροί όλες τις προϋποθέσεις των κανονισμών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους αθλητές και τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Η Χάμπαρντ σήκωσε 285 κιλά σε δύο προσπάθειες και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκπροσωπώντας τη Νέα Ζηλανδία στην κατηγορία +87 κιλών στην άρση βαρών. Είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΔΟΕ, μια τρανς αθλήτρια μπορεί να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την προϋπόθεση ότι το επίπεδο τεστοστερόνης να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον αγώνα. Επίσης η αθλήτρια να έχει δηλώσει την ταυτότητα φύλου της και ότι αυτή δεν μπορεί να αλλάξει, για αθλητικούς σκοπούς, για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Αθλητές και αθλητικοί παράγοντες, όμως, εκφράζουν αντιρρήσεις για την περίπτωση της Χάμπαρντ, υποστηρίζοντας πως το να ανταγωνίζεται γυναίκες της δίνει πλεονέκτημα αφού βιολογικά είναι άντρας. Πολλοί στο χώρο της άρσης βαρών υποστηρίζουν ότι η πολιτική της ΔΟΕ δεν εγγυάται τον θεμιτό ανταγωνισμό παραθέτοντας το επιχείρημα ότι τα 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο τεστοστερόνης, είναι τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερα από μιας βιολογικής γυναίκας.

Η Χάμπαρντ θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κατηγορία της. Η βελγίδα αρσιβαρίστρια Άννα ΦανΜπέλινγκεν, η οποία πιθανότατα θα ανταγωνιστεί την Χάμπαρντ, δήλωσε ότι η παρουσία της Νεοζηλανδής θα είναι «ένα κακόγουστο αστείο» για τις γυναίκες αθλήτριες. «Γνωρίζω ότι ο καθορισμός του νομικού πλαισίου για τη συμμετοχή των τρανσέξουαλ στον αθλητισμό είναι δύσκολος, καθώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων και ότι η επίτευξη μιας απόλυτα ικανοποιητικής λύσης, από κάθε πλευρά, είναι πιθανώς αδύνατη», δήλωσε η ΦανΜπέλινγκεν. «Ωστόσο, όποιος έχει ασχοληθεί με την άρση βαρών σε επίπεδο πρωταθλητισμού γνωρίζει τα πλεονεκτήματα που έχουν οι άνδρες απέναντι στις γυναίκες μόνο και μόνο από την κατασκευή των οστών τους. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι άδικο και για το άθλημα και για τους αθλητές», κατέληξε η βελγίδα αθλήτρια.

Δείτε φωτογραφίες της εδώ.