Σοφία Μπεκατώρου: «Ας ενώσουμε τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα»

Η δική της απάντηση για τις γυναικοκτονίες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σοφία Μπεκατώρου: «Ας ενώσουμε τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα»

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν το κύριο πρόσωπο το οποίο βοήθησε στο να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου προκειμένου να σταματήσουν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και να ανοίξουν πράλληλα τα στόματα.

Με βάση όμως τα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στην χώρα μας καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες να πέφτουν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών η ίδια θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Για όλες εκείνες που η δύση τους ήρθε πρόωρα και με βία, ένα μόνο σκέφτομαι. Ας σταματήσουμε να μιλάμε και ας ενώσουμε τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Καμία στατιστική ανάλυση. Μιλάμε για ανθρώπους».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Η ανάρτηση της Μπεκατώρου

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου για το κίνημα του #Me too

Η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταγγελίες.

Η ολυμπιονίκης, που πρώτη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» υποστηρίζει πως η Ελλάδα αν και κάνει βήματα είναι ακόμα πίσω σε θέματα φεμινισμού. Να θυμίσουμε πως η δική της απόφαση μπήκε στο «αρχείο».

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

σοφία μπεκατώρου