Συγκλονίζει η ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη - Σοκαριστικές φωτογραφίες

“Πιο κοντά δεν έχω βρεθεί ποτέ"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει η ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η Σοφία Μουτίδου φαίνεται πως ήταν κοντά στην πυρκαγιά, με την ίδια να είναι τρομαγμένη.

Η φωτιά ξεκίνησε από το δάσος της Βαρυμπόμπης και λίγο αργότερα έφτασε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν αρκετοί οικισμοί.

Η Σοφία Μουτίδου βρέθηκε νωρίτερα με το αυτοκίνητό της στην Βαρυμπόμπη και θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς φίλους της στο Instagram μερικές σοκαριστικές φωτογραφίες.

Η περιοχή έχει τυλιχθεί κυριολεκτικά στις φλόγες και οι γκρι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλον τον ουρανό. Η γνωστή ηθοποιός έγραψε μάλιστα στην λεζάντα της ανάρτησης: “Πιο κοντά δεν έχω βρεθεί ποτέ. Φόβιο πολύ”.

Οι φωτογραφίες της Σοφίας Μουτίδου από τη Βαρυμπόμπη

Ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Συγκλονίζει η ανάρτηση της Σοφίας Μουτίδου για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες έχει φτάσει η φωτιά και ήδη καίγονται κατοικίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Ύστερα από προειδοποιήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, με εντολή του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα σπίτια της περιοχής. Εκκλήσεις απευθύνουν στους κατοίκους να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν μπορεί προς το παρόν να σταματήσει τη φωτιά.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

το σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με πάνω από 350 πυροσβέστες και 70 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ . Τις προσπάθειες συνδράμουν πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Σε τρίτο μήνυμα που έστειλε πριν λίγο το 112, οι κάτοικοι καλούν τους πολίτες εάν βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη ή τις Αδάμες, να εκκενώσουν προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας. α κύρια μέτωπα βρίσκονται στον οικισμό Αδάμες, που εκκενώνεται, στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στην περιοχή που βρίσκονται στους ιππικούς ομίλους, απ' όπου απομακρύνονται άλογα με ειδικά οχήματα.

Λόγω του σημείου, η Εθνική Οδός ανοίγει και κλείνει συνεχώς για προληπτικούς λόγους και στα δύο ρεύματα. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Παράλληλα, λόγω των συνθηκών, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 56, 58 & 59 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, όπως και τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη