Δύσκολες ώρες για την Κατερίνα Βρανά

Η ανησυχία για ένα δικό της άνθρωπο που μένει στην Βαρυμπόμπη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δύσκολες ώρες για την Κατερίνα Βρανά

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης και των γύρω οικισμών εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς. Σε έντονη ανησυχία μεταξύ άλλων βρίσκεται και η Κατερίνα Βρανά.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να στείλουν τις προσευχές τους για όλους τους ανθρώπους που κινδυνεύουν καθημερινά από τις φωτιές.

Ανάμεσα τους και η γνωστή κωμικός Κατερίνα Βρανά, η οποία μέσα από ένα tweet της εξέφρασε την ανησυχία της για ένα πολύ δικό της πρόσωπο.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Βρανά για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Η Κατερίνα Βρανά συγκεκριμένα έγραψε: «Η νοσοκόμα μου, η γνωστή θεά Φωτεινή, που ανεβαίνουμε μαζί μου στη σκηνή, μένει στη μέση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη. Είμαι με την ψυχή στο στόμα».

Έκτακτες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τις φωτιές

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες, σημειώνοντας πως η χώρα αντιμετωπίζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

O κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σε 315 περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία παρενέβη για απομάκρυνση των κατοίκων. Σημείωσε πως πάνω από 500 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Επίσης τόνισε πως κλιμάκιο της ΔΑΕ έχει ενεργοποιηθεί για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα.

Ο ίδιος τόνισε πως σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πύρινα μέτωπα.

«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δε μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στη κλιματική αλλαγή, λειτούργησαν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες», τόνισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σκηνές χάους στην Βαρυμπόμπη

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, όπου από το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Ήδη, στη Βαρυμπόμπη και στον οικισμό Αδάμες, που έχουν εκκενωθεί, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στους Θρακομακεδόνες.

Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Πολύ νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Παρά τις εντατικές προσπάθειες και το τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες τελικώς πέρασαν το ρεύμα της Χελιδονούς.