"Κόλαφος" η Ελένη Ράντου - "Το να αναπνέεις έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια μοιάζει με πρωταθλητισμό"

Η ανάρτηση "καρφί" της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σε μια αρκετά αιχμηρή και αφοπλιστική ανάρτηση προχώρησε η Ελένη Ράντου. Η ίδια θέλησε να τοποθετηθεί σε όλες τις εξελίξεις που απασχολούν το πανελλήνιο τις τελυταίες ώρες, ενώ πρόσφατα είχε ξεσπάσει ξανά μέσα από τα social media.

Ανυπόφορες συνθήκες καύσωνα, δοφολοφονίες, γυναικτονίες, βιασμοί, παρενοχλήσεις, κορωνοϊός και φωτιές είναι τα θέματα που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στην επικαιρότητα και προκαλούν την οργή και το ξέσπασμα του κόσμου.

Η γνωστή ηθοποιός λοιπόν θέλησε να εκφράσει την δική της προσωπική άποψη, μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η ανάρτηση "καρφί" της Ελένης Ράντου

«Μέσα σ’ αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα από πυρκαγιές, καύσωνα, covid , αβοήθητους ανθρώπους….. μια ανάσα κουράγιου η προσπάθεια των αθλητών στους δέκτες… μπροστά στα άδεια καθίσματα…να δίνουν κουράγιο υπέρβασης και αντοχής. Από εκεί αντλώ κουράγιο αυτό το καλοκαίρι.

Το να αναπνέεις έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια μοιάζει με πρωταθλητισμό…»

«Δεν γίνεται να είσαι γυναίκα και να μην ταχθείς με το μέρος της χειραφέτησης σου»

Η Ελένη Ράντου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Τηλεθεατή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός που συμμετέχει στην σειρά «Ζακέτα να πάρεις» αναφέρθηκε επίσης στο αν ο κόσμος έχει «υποκύψει» στα προγράμματα χαμηλής ποιότητας αλλά και στον χώρο της τηλεόρασης.

-«Μποναμάς» το να βρίσκει ο ηθοποιός αξιοπρεπείς παραγωγές στην ΤV;

«Σπάνιο πολύ, στις μέρες μας. Τα κανάλια έχουν χάσει την επαφή τους με τη μυθοπλασία. Οι υπεύθυνοι πια δεν ξέρουν να την κάνουν. Δεν ξέρουν το είδος. Είδος πολύ σύνθετο και δύσκολο. Εκπαιδεύτηκαν στα realities και στις αντιγραφές. Δεν είναι εύκολο το πρωτότυπο πρόγραμμα».

-Ο κόσμος έχει «υποκύψει» στα προγράμματα χαμηλής ποιότητας και δεν διακρίνει το πάθος και το μεράκι;

«Ο κόσμος, ειδικά φέτος με την καραντίνα, που είναι αναγκασμένος να κλείνεται μέσα, καταναλώνει δυστυχώς τα πάντα. Έχει εθιστεί στο κουτσομπολιό και αυτό κανιβαλίζεται. Θεωρώ ότι η τηλεόραση του προσφέρει άπλετα αυτόν τον κανιβαλισμό, αλλά και ο ίδιος ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αν κρίνω από την κόρη μου και τις παρέες της, κάποιοι νέοι της έχουν γυρίσει την πλάτη»

-Πώς διαχειρίζεστε τη θύελλα αποκαλύψεων από το χώρο της τέχνης, που σαρώνει, όμως, και όλη την ελληνική κοινωνία;

«Δεν γίνεται να είσαι γυναίκα και να μην ταχθείς με το μέρος της χειραφέτησης σου. Οι καταγγελίες που έγιναν, αφορούν στην πραγματικότητα όλους τους χώρους και όλες τις καταχρήσεις εξουσίας. Είναι υγιές, μπαίνουν όρια και να ακούγονται και ΟΧΙ».

-Επιβραβεύεται η κατάχρηση εξουσίας;

«Το σύστημα αναγνωρίζει σαν δικά του παιδιά αυτούς που κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Αυτούς που δεν έχουν καμία αναστολή στο να επιτύχουν το στόχο τους, και τους επιβραβεύει. Στο αξιακό σύστημα της εξουσίας, η αναλγησία είναι προτέρημα».

-Ένας άνθρωπος τι κερδίζει και τι χάνει μεγαλώνοντας;

«Μόνο κερδίζει, νομίζω. Η ζωή είναι σπουδαίο δώρο, Κι όσο τη ζεις, σου χαρίζει σπουδαία εφόδια. Αρκεί να μη μιζεριάζεις και να μπορείς να τα εκτιμήσεις».