Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των διάσημων και το κύμα συμπαράστασης

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των διάσημων και το κύμα συμπαράστασης

Εφιαλτικές στιγμές ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης καθώς έπρεπε να εγκαταλείψουν την οικία τους προκειμένου να προφυλαχθούν από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην γύρο περιοχή.

Κατά τις βραδινές ώρες η περιοχή είχε εκκενωθεί από τη φλεγόμενη Βαρυμπόμπη. Ωστόσο αρκετοί διάσημοι ήταν εκείνοι οι οποίοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους κύμα συμπαράστασης για τις πυρόπληκτες περιοχές μέσα από τα social media τους.

Ενδιαφέρον έδειξαν και για τα ζωάκια της περιοχής, κατοικίδια και αδέσποτα, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου η Βαρυμπόμπη να αδειάσει και από ζωάκια.

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις των διάσημων για την τραγική φωτιά

Δούκισσα Νομικού

Δούκισσα - φωτιά

Καίτη Γαρμπή

Γαρμπή - φωτιά

Σίσσυ Χρηστίδου

Χρηστίδου - φωτιά

Κατερίνα Καινούργιου

Καινούργιου φωτιά

Βίκυ Καγιά

Βίκυ Καγιά - φωτιά

Γρηγόρης Γκουντάρας

Γκουντάρας - Φωτιά

Φαίη Σκορδά

Σκορδά - φωτιά

Κάηκαν ζωντανά άλογα

Τραγικές στιγμές από το απόγευμα της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη! Υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων και ζώων. Εθελοντές έχουν αυθόρμητα κινητοποιηθεί και μέσα από τα social media. Πολλοί προσφέρουν φορτηγά που έχουν οι ίδιοι ή έστω έχουν πρόσβαση σε αυτά, για την μεταφορά ιπποειδών.

Όμως, δεν κατάφεραν να σωθούν όλα τα άλογα. Αρκετά ξέφυγαν από μόνα τους από τους ιππικούς ομίλους ή τα κτήματα στα οποία βρίσκονταν την ώρα της πυρκαγιάς.

Καταφύγιο ζώων στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του σε πυρόπληκτα ζώα εξαιτίας της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη

Μια ανακοίνωση κάνει τον γύρο των ελληνικών social media την τελευταία ώρα.

Ο λόγος για το μήνυμα που δημοσιοποίησε το γνωστό φιλοζωικό καταφύγιο A little Shelter πίσω από το οποίο βρίσκονται η Κατερίνα Τσάνταλη και η Τόνια Σωτηροπούλου.

Για όσα πυρόπληκτα ζωάκια το χρειάζονται (από σκύλους, μέχρι άλογα και οτιδήποτε άλλο) το καταφύγιο θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές, ώστε να τους παρασχεθεί περίθαλψη, νερό, φαγητό, ιατρική παρακολούθηση.

Δείτε την ανάρτηση:

Βαρυμπόμπη φωτιά

Ως προς την περίθαλψη ιπποειδών που έχουν τεθεί σε κίνδυνο, υπάρχει και η επιλογή της φιλόξενης Γαϊδουροχώρας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκων, αν μπορει η υποδομη μας να βοηθησει με κάποιο τρόπο τα ζωάκια που κινδυνεύουν από τη φωτιά...

Posted by Γαϊδουροχώρα - το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι on Tuesday, August 3, 2021