Κατερίνα Ζαρίφη: Το άγριο ξέσπασμα για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

«Να ξέρω ποιον θα φτύσω»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κατερίνα Ζαρίφη: Το άγριο ξέσπασμα για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Οι τελευταίες εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία μαίνεται έχει προκαλέσει σοκ στους κάτοικους της Αττικής καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Εφιαλτική είναι και η μάχη των πυροσβεστών οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σβήσουν την ανυπολόγιστη φωτιά. Μάλιστα, από εχθές κυκλοφορεί στα social media ένα βίντεο ντοκουμέντο μέσα από πυροσβεστικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο η Κατερίνα Ζαρίφη αποφάσισε να το δημοσιεύσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενώ στην λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε. Όμως αύριο? Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα? (πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.)».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη

Έκτακτη ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο κάνει δημόσια έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής ώστε να μείνουν σπίτι τους, με κλειστά παράθυρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τους καπνούς που μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την σελίδα στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπίο σήμανε τον συναγερμό. «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things".

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση στο Facebook του Εθνικού Αστεροσκοπίου

4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Tuesday, August 3, 2021