Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κατερίνα Ζαρίφη: Το άγριο ξέσπασμα για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

«Να ξέρω ποιον θα φτύσω»

Κατερίνα Ζαρίφη: Το άγριο ξέσπασμα για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη
News 04.08.2021 09:09
Από Ίρις Βίλα

Οι τελευταίες εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία μαίνεται έχει προκαλέσει σοκ στους κάτοικους της Αττικής καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Εφιαλτική είναι και η μάχη των πυροσβεστών οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σβήσουν την ανυπολόγιστη φωτιά. Μάλιστα, από εχθές κυκλοφορεί στα social media ένα βίντεο ντοκουμέντο μέσα από πυροσβεστικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο η Κατερίνα Ζαρίφη αποφάσισε να το δημοσιεύσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενώ στην λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε. Όμως αύριο? Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα? (πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.)».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη

Έκτακτη ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο κάνει δημόσια έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής ώστε να μείνουν σπίτι τους, με κλειστά παράθυρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τους καπνούς που μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την σελίδα στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπίο σήμανε τον συναγερμό. «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things".

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση στο Facebook του Εθνικού Αστεροσκοπίου

4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5...

Posted by Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών on Tuesday, August 3, 2021

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκλονίζει η Αλίκη Κατσαβού για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη - «Ο αέρας φέρνει αποκαΐδια ως εδώ που παίζει ο μικρός»

Αγανακτισμένη η Super Κική με τις φωτιές - «Μην με κάνετε να ντρέπομαι για την καταγωγή μου ρε πο@@στη μου»

Share