Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Ξεσπά η Έλενα Χριστοπούλου - «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια πρέπει να...»

«Δεν μας έμεινε τίποτα άλλο πια να κάνουμε»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Ξεσπά η Έλενα Χριστοπούλου - «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια πρέπει να...»

Οι πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη και στις υπόλοιπες περιοχές πέρα από τις ζημιές που άφησαν πίσω, οι μνήμες όμως από τις εφιαλτικές φωτιές είναι δύσκολο να σβηστούν τόσο εύκολα από τις μνήμες των κάτοικων της Αττικής.

Ένα άλλο πρόσωπο που θέλησε να πάρει θέση και να μιλήσει δημόσια είναι και η Έλενα Χριστοπούλου η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram άφησε το δικό της μήνυμα.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Θα παρακολουθούμε αυτή τη φορά όλοι μαζί την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης! Δεν μας έμεινε τίποτα άλλο πια να κάνουμε, να παλέψουμε για την ανάσα μας. Θα παρακολουθούμε όλοι τις αποζημιώσεις στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους σε όλη την Ελλάδα. Καίγεται όλος ο πλανήτης δεν έχουμε άλλα περιθώρια πρέπει να *υπάρχουμε* για το σύνολο πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όχι άλλη αδιαφορία και εγωιστικές πράξεις, το σπίτι του γείτονα μπορεί να σώσει η να κάψει το δικό σου! Προσοχή μεγάλη κ σήμερα κ αύριο κ πάντα δεν έχουμε επιλογή άλλη!».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Έλενας Χριστοπούλου

«12.500 στρέμματα έχουν καεί»

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει τις εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Η εικόνα μοιάζει να είναι καλύτερη ωστόσο η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, συνεχίζεται ακόμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. “Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Χαρδαλιά