Στα χνάρια του Λιγνάδη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πώς αποφάσισε να κινηθεί

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στα χνάρια του Λιγνάδη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πώς αποφάσισε να κινηθεί

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κοντεύει μια εβδομάδα που βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι δυο “πρωταγωνιστές” του ελληνικού #metoo μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με πάνω από 20 κρατούμενους καθώς οι συγκεκριμένες φυλακές δε διαθέτουν ξεχωριστά κελιά.

Την περασμένη Δευτέρα τον Πέτρο Φιλιππίδη επισκέφθηκε στις φυλακές η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου. Η συνάντηση έγινε σε έντονα φορτισμένο κλίμα με τον ηθοποιό να καταρρέει και με την Ελπίδα Νίνου να του δίνει τον λόγο της ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί μαζί με τους δικηγόρους για να βγει από την φυλακή. Και οι δυο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους δικηγόρους τους και έχουν προγραμματίσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Οι νομικοί του σύμβουλοι έχουν προσφύγει ήδη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Η όλη διαδικασία μέχρι και την τελική απόφαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυο μήνες. Γι΄αυτό και η σύζυγός του, του ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας On time περίπτωση που η προσφυγή δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα τότε θα αιτηθεί την αποφυλάκισή του, ζητώντας να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωεντοπισμού, γνωστό ως “βραχιολάκι” και μάλιστα με δικά του έξοδα. Ο ηθοποιός θα ζητήσει να μείνει κρατούμενος στο σπίτι του, μέχρι να γίνει η δίκη του έτσι ώστε να γλιτώσει την παραμονή του στο κελί με άλλους 19 κρατούμενους.

Πέτρος Φιλιππίδης  Λιγνάδης φυλακές

Γι΄αυτό και είναι διατεθειμένος να πληρώσει το κόστος του μηχανήματος, της τοποθέτησης αλλά και της ημερήσιας παρακολούθησης. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο Δημήτρης Λιγνάδης με το αίτημά του ωστόσο να απορρίπτεται.

Αν δεν εγκριθεί η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη αυτό θα είναι το επόμενο αίτημά του

Ο εισαγγελέας πριν από μια εβδομάδα αποφάσισε πως ο ηθοποιός πρέπει να προφυλακιστεί καθώς θεωρήθηκε πως ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο εισαγγελέας απορρίψει το αίτημα του ηθοποιού, πληροφορίες αναφέρουν πως θα κάνει εκ νέου αίτημα, ζητώντας να μην μεταφερθεί τουλάχιστον από τις φυλακές Τριπόλεως και να παραμείνει εκεί μέχρι να οριστεί η δίκη.