Συγκλονίζει δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ - «Εμβολιαστείτε, έφτασα στα πρόθυρα της ΜΕΘ»

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ - «Εμβολιαστείτε, έφτασα στα πρόθυρα της ΜΕΘ»

Στο νοσοκομείο Σωτηρία νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Νίκος Παγκάκης λόγω κορωνοϊού. Ο ίδιος μάλιστα προτρέπει όλον τον κόσμο να εμβολιστεί.

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ

«Εμβολιαστείτε, έφτασα στα πρόθυρα της ΜΕΘ! Παραμένω στο νοσοκομείο, ελπίζω σήμερα - αύριο να βγω. Δεν το πέρασα καθόλου ελαφριά, δεν το περίμενα. Είχα κανονίσει για εμβόλιο τον Αύγουστο, δεν πρόλαβα.

Ξεκίνησε η ιστορία ελαφριά, εξελίχθηκε με δυνατό πυρετό. Όταν ένας άνθρωπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, φτάνει στα πρόθυρα της Εντατικής και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ξέφυγε το πράγμα, αυτή είναι η αλήθεια. Μια άλλη σκληρή αλήθεια είναι προφανώς όταν περιμένεις το ραντεβού με τον κορωνοϊό δεν κλείνεις ραντεβού ο κορωνοϊός σε βρίσκει, δεν τον βρίσκεις…

Όλοι θεωρούν ότι είναι κάτι που αποκλείεται να χτυπήσει τη δική τους πόρτα, είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτή η εκτίμηση. Θέλω να μεταφέρω μήνυμα από τους νοσηλευτές και τους ψυχοθεραπευτές γιατί το στοίχημα του κορωνοΐου έχει να κάνει και με την ψυχολογία μας… Οι νοσηλευτές με παρακάλεσαν να μεταφέρω μήνυμα στον κόσμο γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν έχουν διασωληνώσει ποτέ άτομο εδώ που να έχει εμβολιαστεί».

Συγκλονίζει δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ

Τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες τα οποία είναι 2.800, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 506.672 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 154 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.829 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.026 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 192 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.829 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 193 (ημερήσια μεταβολή -5.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 175 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη) ενώ δείτε εδώ ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου.

Κορωνοϊός κρούσματα