Σοκάρει η Μαρίνα Σάττι - «Περισσότερο bullying έχω δεχτεί μεγάλη, παρά όταν ήμουν μικρή»

«Μου έγραφαν σε σχόλια "πήγαινε πίσω στην χώρα σου"»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκάρει η Μαρίνα Σάττι - «Περισσότερο bullying έχω δεχτεί μεγάλη, παρά όταν ήμουν μικρή»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και στον Τάσο Μπιμπισίδη παραχώρησε η Μαρίνα Σάττι. Η γνωστή νεαρή τραγουδίστρια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί.

Οι δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι

Υπήρχαν άνθρωποι ή καταστάσεις που σε έκανα να αμφιβάλεις; Είχες ακούσει αρνητικά σχόλια όταν ήσουν μικρή;

Από παιδιά όλοι έχουμε ακούσει σχόλια για τα πάντα. Έχω ακούσει σχόλια από το πόσο παχουλούλα μπορεί να ήμουν μια περίοδο, έχω ακούσει για τα σιδεράκια ή τα γυαλιά μυωπίας που φορούσα, σχόλια για την καταγωγή μου… Για παράδειγμα, πήγαινα μικρή στο μπαλέτο και κάποια κοριτσάκια με φώναζαν «σοκολάτα» επειδή είμαι πιο σκουρόχρωμη. Με πείραζε! Με θυμάμαι να πηγαίνω στο γραφείο της διευθύντριας και να κλαίω.

Γιατί σε αυτήν την ηλικία δεν σου αρέσει να διαφοροποιείσαι. Φοβόμουν πως ότι με διαφοροποιούσε με έβγαζε εκτός της παρέας. Ενώ τώρα νιώθω πως οι ιδιαιτερότητές μας είναι αυτές που μας κάνουν μοναδικούς και «μας βάζουν στις παρέες». Λέμε συνέχεια ότι τα παιδιά είναι σκληρά αλλά και οι μεγάλοι είναι σκληροί. Περισσότερο bullying έχω δεχτεί μεγάλη, παρά όταν ήμουν μικρή. Μου έγραφαν σε σχόλια «πήγαινε πίσω στην χώρα σου» και τέτοια.

Αλλά πρέπει να αποφασίσεις πόσες φωνές θέλεις να ακούς. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θαυμάζω είναι πρότυπά μου είναι άνθρωποι που πήγαν κόντρα στα λόγια, κόντρα στις συνταγές, τις μόδες και τις μαζικές πεποιθήσεις, που πίστεψαν στον εαυτό τους και στο όραμά τους και συνέχισαν να κοιτάνε μπροστά. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τα λόγια των άλλων, ρε παιδί μου! Για παράδειγμα, εγώ τώρα με το «Πάλι», μόλις ανέβηκε το κομμάτι στο YouTube, βγήκα από το λογαριασμό μου, άλλαξα κωδικό και δεν βλέπω κανένα σχόλιο, δεν θέλω να ξέρω.

Άρα σε επηρεάζουν ακόμα τα αρνητικά σχόλια.

Ε, ναι, δεν έχω κάνει 25 χρόνια πορείας! Είμαι ακόμα στο ξεκίνημα, Είχα την τύχη αν γίνουν τα πράγματα πολύ γρήγορα και να εκτεθώ σε πολύ κόσμο από το πρώτο – δεύτερο τραγούδι που είχα βγάλει, οπότε δεν είχα το χρόνο να μάθω κάποια πράγματα σιγά σιγά. Με στεναχωρούσαν πάρα πολύ, τα έπαιρνα πάρα πολύ προσωπικά. Νόμιζα ότι όντως δεν είμαι καλή, νόμιζα για χρόνια ότι δεν είμαι αρκετή.

Μαρίνα Σάττι μπούλινγκ

Λίγα λόγια για την Μαρίνα Σάττι

Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single "Κούπες", μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού "Θα Σπάσω Κούπες". Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube ενώ έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Buddha Bar compilation albums: 20 Years Anniversary των Ravin & Bob Sinclar.

Τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετείχε στη μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures Βαϊάνα (Moana), δανείζοντας τη φωνή της στην κεντρική ηρωίδα του έργου.

Το τραγούδι της "Μάντισσα", που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017 σε δική της μουσική και ενορχήστρωση και σε στίχους Μιχάλη Κουϊνέλη, έφτασε στην κορυφή των charts σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Το τραγούδι εξασφάλισε στη Σάττι διεθνή συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία Universal Music Berlin ενώ πλέον έχει ξεπεράσει τις 45 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. H "Μάντισσα" τράβηξε την προσοχή και του διεθνούς τύπου με την Global Citizen να το περιγράφει ως "το τραγούδι του καλοκαιριού" και το Αμερικάνικο National Public Radio ως "το καλοκαιρινό χιτ που γεμίζει τους νέους με ελπίδα".

Τον Νοέμβριο του 2017 εμφανίστηκε στο Europe On Stage της Google που έλαβε χώρα στο Bozar Center of the Fine Arts των Βρυξελλών, συμμετέχοντας στα "10 πιο ενδιαφέροντα YouTube acts του 2017" ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησε μαζί με τις fonés στο Champions of the Earth Awards του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Nέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως "Γυναίκα μουσικός της χρονιάς" από τους αναγνώστες του περιοδικού Votre Beaute.

Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυφωνικού σχήματος fonés και της γυναικείας χορωδίας chóres.

Η Σάττι έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού ενώ έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο, Paco de Lucia, Patrice Rushen, Simon Shaheen, Maria Mulata και Mavis Staples.

Τα χρόνια 2019 - 2020 η Μαρίνα Σάττι ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αυστραλία, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και international shows όπως το Womex, Womad, Trans Musicales και αποτέλεσε το 1ο ελληνόφωνο σχήμα που φιλοξενήθηκε στο θρυλικό KEXP show της Αμερικής.