Ανατριχιάζει ο Κώστας Φραγκολιάς - «Θέλω να ξέρω το πρόσωπο του εχθρού μου σε αυτόν τον πόλεμο»

«Θα παρακαλούσα τους κρατικούς φορείς να βγάλουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όλων των συλληφθέντων»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανατριχιάζει ο Κώστας Φραγκολιάς - «Θέλω να ξέρω το πρόσωπο του εχθρού μου σε αυτόν τον πόλεμο»

Τις δραματικές εξελίξεις παρακολουθεί ο Κώστας Φραγκολιάς με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην χώρα μας. Ο ίδιος, όπως και πολλοί ακόμα, προχώρησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα.

Μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, o Κώστας Φραγοκολιάς έκανε έκκληση για τη δημοσιοποίηση στοιχείων, όσων κατηγορούνται για εμπρηστικές επιθέσεις.

Η ανάρτηση του Κώστα Φραγκολιά για τις φωτιές

“Θα παρακαλούσα τους κρατικούς φορείς να βγάλουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όλων των συλληφθέντων, αυτών των ημερών, με την κατηγορία του εμπρησμού.

Θέλω να ξέρω το πρόσωπο του εχθρού μου σε αυτόν τον πόλεμο, που με έκανε να στεναχωρηθώ, να αγανακτήσω, να απηυδήσω και με έκανε πρόσφυγα και μετανάστη στην ίδια μου τη χώρα, καθώς έχασα σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, το σπίτι μου, αλλά και την μάνα μας. Τη μάνα φύση, επηρεάζοντας το μέλλον μας. Σας παρακαλώ”.

Κώστας Φραγκολιάς για τις φωτιές

Ο Γιώργος Πατούλης καταγγέλλει: «Δεν είναι τυχαίες οι φωτιές, από πίσω υπάρχει ένα σχέδιο»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανάφερε πως πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, μιας και έχουν συλληφθεί ήδη αρκετοί για εμπρησμό σε πολλές περιοχές στην χώρα.

«Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται.

Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται».

Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».