Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος του Γιάννη Φουντούλη με την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης

Στν πορεία της εκδήλωσης εισήχθη και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος του Γιάννη Φουντούλη με την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης

Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον ίδιο να αισθάνεται πιο περήφανος από ποτέ.

Ο αρχηγός της αργυρής ομάδας πόλο ήταν από τους πρώτους αθλητές που μπήκαν στο στάδιο, ενώ στην πορεία της εκδήλωσης εισήχθη και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

Η είσοδος του Γιάννη Φουντούλη στην τελετή λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο»

Μία ιδιαίτερα συγκινητική δήλωση έκανε ο Μάριος Καπότσης, λίγο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία αναφέρθηκε στις φωτιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Ο αθλητής εξήγησε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη χαρά που έχουν για την τεράστια διάκριση που πήραν, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δοκιμάζεται.

«Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας τα μεταφέρω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο.

Είναι κάτι πολύ οδυνηρό που μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στους Έλληνες που βοηθούν, στους Έλληνες πυροσβέστες, στους Έλληνες που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα.

Σκέφτομαι πολλά αυτή τη στιγμή. Την οικογένεια Αντετοκούνμπο που πληρώνει καταλύματα, τον κ. Γιαννακόπουλο που οργανώνει αναδάσωση, οικογένειες που είναι εκεί σιωπηλά και βοηθούν… Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα μας» είπε ο αθλητής.