Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Εκτός αέρα οι "Εικόνες" του Τάσου Δούση

Εξαιτίας των πυρκαγιών

Εκτός αέρα οι
News 08.08.2021 20:22
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σοκαρισμένο είναι πια το πανελλήνιο με τις δραματικές εξελίξεις αναφορικά με τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας. Λόγω των έκτακτων ωστόσο ενημερώσεων, κυρίως για την κατάσταση στην Εύβοια, η εκπομπή του Τάσου Δούση αναβάλλεται για σήμερα.

Ωστόσο, οι Εικόνες δίνουν ραντεβού για την επόμενη Κυριακή, αν φυσικά είναι όλα καλά με τις πυρκαγιές. Ο Τάσος Δούσης θέλησε νωρίτερα να γνωστοποιήσει την εν λόγω είδηση, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη φορά, ο ίδιος μαζί με την εκπομπή του μας ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο μαγευτικό Λασίδι!

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση για τις Εικόνες

Εκτός αέρα οι 'Εικόνες' του Τάσου Δούση

«Στην Εύβοια επιχειρούν στοχευμένα κοντά σε κατοικημένες περιοχές»

Μια ακόμη έκτακτη ενημέρωση στις 14:30 πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, εξηγώντας ότι την χθεσινή νύχτα έγιναν εργασίες συντήρησης και από το πρωί, ειδικά στην Εύβοια, επιχειρούν στοχευμένα, κυρίως στην Εύβοια, κοντά σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε απειλή.

Μιλώντας για την Εύβοια, τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της φοράς του ανέμου, του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας. Η προσπάθεια των 17 εναέριων μέσων επικεντρώνεται σε στοχευμένες κατασβέσεις της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Οι δυνάμεις στην Εύβοια ενισχύονται διαρκώς. Ειδικά στη Βόρεια Εύβοια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι στην Πάρνηθα υπάρχουν πλέον μόνο αναζωπυρώσεις, ενώ γίνονται και περιπολίες. Ακόμη, εστίασε στη μάχη της Εύβοιας και εξήγησε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν, για να κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

«Η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρότερες αναταράξεις, τα ρεύματα και το μικροκλίμα στο σημείο της πυρκαγιάς δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στο έργο τους. Προκειμένου να είναι σε θέση τα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν ρίψεις με ασφάλεια, πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

- να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε
- πού θα ρίξουν
- και, κυρίως, πώς θα φύγουν

«Αν μία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν πραγματοποιούνται ρίψεις» σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι στο μέτωπο της Εύβοιας επιχειρούν 17 εναέρια μέσα συνολικά, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε για μια ακόμη δύσκολη νύχτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τραυματισμό του πυροσβέστη στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, λέγοντας ότι είναι, ευτυχώς, σε καλή κατάσταση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κάτια Ζυγούλη: "Πριν τρία χρόνια είχε φωνάξει όλη η Ελλάδα “Ποτέ ξανά” και να που συμβαίνει ξανά"

Φωτιές στην Ελλάδα: Το μήνυμα που έστειλε στα ελληνικά ο Εμμανουέλ Μακρόν

Share