Απίστευτη κίνηση από την Εθνική Πόλο για τους πυρόπληκτους

Θα δώσουν το μισό ποσό από το πριμ των 200.000 ευρώ που τους έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Απίστευτη κίνηση από την Εθνική Πόλο για τους πυρόπληκτους

Σε μια πολύ σπουδαία πράξη προχώρησαν οι διεθνείς της εθνικής ομάδας πόλο. Όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της γαλανόλευκης, αποφάσισαν να δώσουν στους πυρόπληκτους το μισό ποσό από το πριμ των 200.000 ευρώ που τους έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι ίδιοι με μια ανάρτηση τους, ανακοίνωσαν την κίνηση ανθρωπιάς που πρόκειται να κάνουν.

Η ανάρτηση της Εθνικής Πόλο για τους πυρόπληκτους

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μαρινάκη μέσα από την καρδιά μας για την τόσο γενναιόδωρη κίνηση του και με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, θεωρούμε χρέος μας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, δωρίζοντας το μισό ποσό στους πυρόπληκτους. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες για τη στήριξη που λάβαμε όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε να τους κάναμε υπερήφανους» ανέφερε ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης.

Απίστευτη κίνηση από την Εθνική Πόλο για τους πυρόπληκτους

Η δήλωση του Μάριου Καπότση μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία ιδιαίτερα συγκινητική δήλωση έκανε ο Μάριος Καπότσης, λίγο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία αναφέρθηκε στις φωτιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Ο αθλητής εξήγησε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη χαρά που έχουν για την τεράστια διάκριση που πήραν, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δοκιμάζεται.

«Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας τα μεταφέρω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο.

Είναι κάτι πολύ οδυνηρό που μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στους Έλληνες που βοηθούν, στους Έλληνες πυροσβέστες, στους Έλληνες που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα.

Σκέφτομαι πολλά αυτή τη στιγμή. Την οικογένεια Αντετοκούνμπο που πληρώνει καταλύματα, τον κ. Γιαννακόπουλο που οργανώνει αναδάσωση, οικογένειες που είναι εκεί σιωπηλά και βοηθούν… Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα μας» είπε ο αθλητής.