Κατερίνα Ιωαννίδου: Η εθελόντρια πυροσβέστης που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο

Όλα όσα δεν γνωρίζες για την γυναίκα που πάλεψε με την ψυχή της για τις φωτιές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Ιωαννίδου: Η εθελόντρια πυροσβέστης που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο

Μουδιασμένο είναι το πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες με τις τεράστιες πυρκαγιές που έχουν εξαπλωθεί στην χώρα μας. Ανάμεσα στους εθελοντές και στους πυροσβέστες που έχουν συγκινήσει με το μεγαλείο ψυχής τους, είναι η Κατερίνα Ιωαννίδου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ρίχτηκε κυριολεκτικά στις φλόγες προκειμένου να προσφέρει την βοήθεια της στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, με τον πόνο και την αγωνία όλων των ανθρώπων να έχουν αποτυπωθεί στο πρόσωπο της.

Οι φωτογραφίες της Κατερίνας Ιωαννίδου έχουν γίνει viral και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με όλο τον κόσμο να υποκλίνεται στην ίδια και την δύναμη της.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Ιωαννίδου

Η Κατερίνα Ιωαννίδου ε'ιναι από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Από τα 15 της χρόνια είναι ενεργή στον εθελοντισμό ενώ τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Ανάβυσσο έχει αποκαλύψει πως δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανή από εκεί για αυτό και είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς της για να τους αποχαιρετήσει.

Η ίδια, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε μια πρόσφατη συνέντευξή της πως “κόλλησε” το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κατερίνα Ιωαννίδου η εθελόντρια πυροσβέστης που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο

"Υποκλίνεται" ο Γιώργος Τσαλίκης στην εθελόντρια πυροσβέστη, Κατερίνα Ιωαννίδου

Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που "υποκλίθηκαν" στο μεγαλείο ψυχής της.

Ο γνωστός τραγουδιστής μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην ίδια, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της.

«INFLUENCER:Ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει “επηρεάζω” – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer!

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα. Όπως δήλωσε η ίδια στα «Νέα»: «Κακοποιήθηκα μικρή.. Τώρα θέλω να προσφέρω» Τόσο απλά.. Κατερίνα σε ευχαριστούμε». Στο μεταξύ, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην Πάρνηθα.