Κέιτ Μπλάνσετ: Συγκλονίζει το μήνυμα στο fanpage της για τις φωτιές στην Ελλάδα

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κέιτ Μπλάνσετ: Συγκλονίζει το μήνυμα στο fanpage της για τις φωτιές στην Ελλάδα

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εξελίξεις με τις πυρκαγιές στη χώρα μας και τα μηνύματα υποστήριξης έρχονται από κάθε μεριά της γης. Ανάμεσα σε αυτά και το μήνυμα της κορυφαίας ηθοποιού, Κέιτ Μπλάνσετ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, μοιράστηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των φανς της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές από την Εύβοια.

Η ανάρτηση της Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!», έγραψε χαρακτηριστικά η κορυφαία ηθοποιός.

«Μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (9/8) ο Κώστας Χατζής και αναφέρθηκε στο σπίτι του που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εύβοια.

Ο γνωστός ερμηνευτείς προσπάθησε να στείλει κουράγιο στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τόνισε πως θα ήθελε να είχε καεί μόνο το δικό του σπίτι.

«Δεν ήταν μόνο το δικό μου σπίτι. Ήταν 40 τόσα στρέμματα με ελιές και ένα σπίτι που είχα φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου, αλλά εδώ έχουν καεί τόσα σπίτια, να κάνω μόνο εγώ παράπονο; Δεν θα ήταν ωραίο. Ό,τι και να πω τώρα εγώ δεν πρόκειται να γυρίσει τίποτα πίσω.

Απλώς κοιτάζουμε μπροστά πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Έχω παιδιά, έχω ένα σωρό κόσμο δίπλα μου και όλοι πρέπει να παρηγορούμεθα και να πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος ερμηνευτής.