Κίνηση ανθρωπιάς από τον Γιώργο Σαμπάνη για τους πυρόπληκτους

Συγκινεί η πράξη του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 Κίνηση ανθρωπιάς από τον Γιώργο Σαμπάνη για τους πυρόπληκτους

Η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες έζησε τις πιο δύσκολες στιγμές καθώς η πύρινη λαίλαπα η οποία ήταν διάσπαρτη σε πολλά σημεία της χώρας, άφησε ανυπολόγιστες ζημιές πίσω της.

Αμέτρητες δασικές εκτάσεις, οι ψυχές των ζώων αλλά και οι κόποι χρόνων χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά προκαλώντας στους πολίτες αμέτρητα συναισθήματα καθώς η οργή, η αγανάκτηση αλλά και ο πόνος αυτές τις μέρες κυριαρχούν στα πρόσωπά τους.

Ο Γιώργος Σαμπάνης μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν θέλησε να κάνει μια κίνηση ανθρωπιάς καθώς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ενημέρωσε τους followers του ότι η συναυλία του στις 14 Αυγούστου στο Μορφάτι θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Έτσι, ένα μέρος της προσωπικής του αμοιβής όσο και των εσόδων της επιχείρησης θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους.

Ο τραγουδιστής έγραψε χαρακτηριστικά: «Η προγραμματισμένη μου συναυλία στις 14 Αυγούστου στα Αστέρια στο Μορφάτι θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας. Θέλουμε να συνδράμουμε αυτές τις δύσκολες ώρες όπως μπορούμε, αποφασίσαμε μέρος της προσωπικής μου αμοιβής αλλά και των εσόδων της επιχείρησης να διατεθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και την αναδάσωση της χώρας μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Γιώργου Σαμπάνη

Η ανάρτηση του Γιώργου Σαμπάνη

Οι δηλώσεις της κυρίας Παναγιώτας από την Εύβοια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία της 81χρονης κυρίας Παναγιώτας από την Εύβοια, στης οποίας το πρόσωπο αποτυπώνει όλον τον πόνο και την απόγνωση που νιώθουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έβλεπαν να χάσουν μέσα σε λίγα λεπτά την περιουσία τους.

Η Παναγιώτα Νουμίδη μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 αναφορικά με την φωτογραφία αυτή αλλά και για τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα μας.

«Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση που είχα έπεσα κάτω και ήρθε με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο κέντρο Υγείας. Είμαι απογοητευμένη γιατί καίγεται ακόμα όλη η Εύβοια. Τον αγαπάω τον τόπο. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό και έτσι γλύτωσαν τα σπίτια».

Η ίδια, αναφορικά με την συγκίνηση που προκάλεσε η φωτογραφία, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».