Μαρία Μπεκατώρου για τις φωτιές: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία...»

«Αύγουστος βουβός»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Μπεκατώρου για τις φωτιές: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία...»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από τις φονικές πυρκαγιές οι οποίες καίνε ότι βρουν μπροστά τους καθώς όλη η Ελλάδα μέχρι και σήμερα μετράει ανυπολόγιστες ζημιές αφού έχουν καεί αμέτρητες δασικές εκτάσεις, οι ζωές των ζώων αλλά και οι κόποι χρόνων έγιναν στράφι.

Μια από τις πολλές φωτογραφίες που μας έχει συγκινήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι εκείνη η οποία τραβήχτηκε από τον Κώστα Τσιρώνη και απεικονίζει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο έχει επιβιβαστεί στο ferry boat, μετά τις φωτιές στην Εύβοια.

Η Μαρία Μπεκατώρου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό θέλησε να δημοσιεύσει την συγκεκριμένη φωτογραφία καθώς η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. 89χρονος Γεώργιος Λιάκος και η 87χρονη σύζυγός του, Παρισσώ, βρίσκονται ξαπλωμένοι σε δύο ξαπλώστρες, κρατώντας στην αγκαλιά τους τη σκυλίτσα τους, τη Μπέλλα. Οι δυο τους ζουν στο χωριό Πευκί, το οποίο πλήγηκε από την καταστροφική φωτιά και έτσι χρειάστηκε να εκκενώσουν το σπίτι τους.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας: «Εκείνος…Εκείνη και η Μπέλα τους…Αύγουστος γκρι…Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή τη τραγωδία…Αύγουστος θλίψη….Αύγουστος βουβός».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Μαρίας Μπεκατώρου

Αυτοί οι κάτοικοι αποζημιώνονται άμεσα

Μια μεγάλη δέσμη μέτρων για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών όσο πιο γρήγορα μπορεί, τη στιγμή που μαίνονται ακόμη τα μέτωπα.

Τόσο ο πρωθυπουργός με την τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όσο κι οι περισσότεροι υπουργοί που ανέλαβαν να παρουσιάσουν δέσμες μέτρων ανά τομέα, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δράσουν χωρίς καθυστερήσεις, με συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύοντας από την χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στους υπουργούς ότι επιβάλλονται απλοποιημένες διαδικασίες, γρήγορες λύσεις αλλά και έργα υποδομών, ζήτησε των σχετικών κινήσεων να προηγηθεί η άμεση αποζημίωση για κάθε πυρόπληκτο που έζησε αυτήν τραυματική εμπειρία και έμεινε χωρίς σπίτι ή επιχείρηση.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν αφορά μέτρα ανακούφισης για όλους όσοι δοκιμάστηκαν από τη φωτιά... Διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr