Θρήνος για τον Περικλή Κονδυλάτο

Το «αντίο» του στον Χάρη Χουρμούζη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος για τον Περικλή Κονδυλάτο

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο Περικλής Κονδυλάτος, καθώς έφυγε από την ζωή ένας πολύ στενός του φίλος και συνεργάστης. Ο λόγος για τον Χάρη Χουρμούζη, γνωστός σχεδιαστής μόδας.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του την έκανε νωρίτερα γνωστή η Χριστίνα Πολίτη, με την ίδια να τον αποχαιρετά με μια πολύ συγκινητική ανάρτηση.

Πριν λίγο ώρα και ο Περικλής Κονδυλάτος συγκίνησε με το αντίο του στον στενό της φίλο. Ειδικότερα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία του Χάρη Χουρμούζη, την οποία συνόδεψε με ένα σπαρακτικό κείμενο.

Το "αντίο" του Περικλή Κονδυλάτου στον Χάρη Χουρμούζη

«Αντίο στον πιο ευγενικό άνθρωπο που έχω γνωρίσει από τον χώρο της Ελληνικής μόδας.

Ο Χάρης Χουρμουζης φεύγοντας δυστυχώς παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή υψηλής αισθητικής, που ήταν συνδυασμός πολλών παραγόντων οι οποίοι επέτρεψαν να υπάρχουν σχεδιαστές όπως ο "Χάρης και Αγγελος" . Τον γνώρισα πριν 10 χρόνια στην Μύκονο και όλα τα καλοκαίρια τα περνούσαμε στα σπίτια τους.

Γνωρίζοντας τον σαν άνθρωπο μπορώ να πω πλέον ότι δυστυχώς είναι αδύνατον να υπάρξει ποιότητα και αισθητική η οποία να είναι απομακρυσμενη από μια ποιοτική προσωπικότητα. Στην εποχή της σαχλας και του ναυλον, η μετάβαση του Χάρη μας αφήνει ερμαια των ινφλουενσερς και του τίποτα».

Ποιος είναι ο Χάρης Χουρμούζης

Οι δυο σχεδιαστές με την επωνυμία "Χάρης και Άγγελος" παρουσίαζαν ρούχα βασισμένα σε ένα νέο πνεύμα που άρχισε να επικρατεί, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και αναδεικνύοντας γραμμές με αφαίρεση. Ο οίκος τους μεσουράνησε στη δεκαετία του ’80 και του ’90 για τις σοφιστικέ γραμμές τους και τα πολυτελή υλικά τους.

Οι εικόνες μόδας που παρουσίαζαν ήταν πρωτοπόρες και θεατρικές δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και εναρμονίζονταν με τ σύγχρονο πνεύμα της εποχής τους.

Ο Χάρης Χουρμούζης, υπήρξε από τους ανθρώπους που επιχείρησαν να ανανεώσουν και να εξάγουν την ελληνική μόδα σε μια εποχή που οι μεγάλες βιομηχανίες έκαναν την εισβολή τους στο χώρο του έτοιμου αλλά και του πολυτελούς ενδύματος.

Αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας στη δύση της δεκαετίας του 1990.