Επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική Πόλο μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κοσμοσυρροή στο αεροδρόμιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική Πόλο μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην Αθήνα επέστρεψε η Εθνική ομάδα πόλο, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο τους περίμενε αρκετός κόσμος, προκειμένου να τους συγχαρούν και από κοντά.

Εκτός από πλήθος κόσμου, βρέθηκαν φυσικά και οι συγγενείς των αθλητών, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο γ.γ. Αθλητισμού και παλαιός πολίστας, Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο Θεοδωρής Βλάχος, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, ήταν αρκετά συγκινημένος την ώρα που έκανε τις δηλώσεις του στην κάμερα του ΣΚΑΙ.

Μέσα σε όλα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι στιγμές μοναδικές. Δεν τις ζεις καθημερινά. Που να φανταστούμε πως θα έχουμε τόσο κόσμο για να μας περιμένει”.

Η άφιξη της Εθνικής ομάδα πόλο στο Ελευθέριος Βενιζέλος

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο»

Μία ιδιαίτερα συγκινητική δήλωση έκανε ο Μάριος Καπότσης, λίγο μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία αναφέρθηκε στις φωτιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Ο αθλητής εξήγησε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη χαρά που έχουν για την τεράστια διάκριση που πήραν, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δοκιμάζεται.

«Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας τα μεταφέρω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο.

Είναι κάτι πολύ οδυνηρό που μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στους Έλληνες που βοηθούν, στους Έλληνες πυροσβέστες, στους Έλληνες που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα.

Σκέφτομαι πολλά αυτή τη στιγμή. Την οικογένεια Αντετοκούνμπο που πληρώνει καταλύματα, τον κ. Γιαννακόπουλο που οργανώνει αναδάσωση, οικογένειες που είναι εκεί σιωπηλά και βοηθούν… Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα μας» είπε ο αθλητής.