«Ράγισε καρδιές» ο ρεπόρτερ του Open - «Είδαμε τους ανθρώπους να κάθονται σαν φαντάσματα...»

Συγκλονιστική περιγραφή από το σημείο που έπληξαν οι φλόγες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ράγισε καρδιές» ο ρεπόρτερ του Open - «Είδαμε τους ανθρώπους να κάθονται σαν φαντάσματα...»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την Εύβοια και από όλα όσα άφησε πίσω της η φωτιά που κατέστρεψε το νησί όλες αυτές τις μέρες. Το συνεργείο του Open, βρέθηκε και πάλι στο σημείο και κατέγραψε τις δραματικές εικόνες.

Λίγες μέρες, μετά το συγκλονιστικό ανθρώπινο στιγμιότυπο της Ευλαμπίας Ρέβη με τον ηλικιωμένο άνδρα, το Open, προσφέρει μία ακόμα συγκινητική στιγμή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

Η περιγραφή του ρεπόρτερ του Open για τη φωτιά στην Εύβοια

«Αντικρίζοντας το σκηνικό λυγίσαμε, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας ... Είδαμε τους ανθρώπους να κάθονται σαν φαντάσματα, είδαμε εδώ τη γαλανόλευκη σημαία μας να στέκει και να κυματίζει…

Ο κόσμος μας κοιτούσε, δεν είχε όρεξη να μιλήσει, με τα μάτια πλέον μιλάει ο κόσμος… με τα μάτια μπορεί να αποτυπώσει το κομμάτι που μένει για να το πάρει μαζί του στο υπόλοιπο της ζωής του και… το καμένο που είναι ο εφιάλτης και έχει τα πολλά γιατί…», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ασημακόπουλος.

«Μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (9/8) ο Κώστας Χατζής και αναφέρθηκε στο σπίτι του που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εύβοια.

Ο γνωστός ερμηνευτείς προσπάθησε να στείλει κουράγιο στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τόνισε πως θα ήθελε να είχε καεί μόνο το δικό του σπίτι.

«Δεν ήταν μόνο το δικό μου σπίτι. Ήταν 40 τόσα στρέμματα με ελιές και ένα σπίτι που είχα φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου, αλλά εδώ έχουν καεί τόσα σπίτια, να κάνω μόνο εγώ παράπονο; Δεν θα ήταν ωραίο. Ό,τι και να πω τώρα εγώ δεν πρόκειται να γυρίσει τίποτα πίσω.

Απλώς κοιτάζουμε μπροστά πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Έχω παιδιά, έχω ένα σωρό κόσμο δίπλα μου και όλοι πρέπει να παρηγορούμεθα και να πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος ερμηνευτής.