Σοκάρει ο Ιωάννης Μελισσανίδης - «Έχω ζήσει πολλά ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό»

«Ο γυμναστής μου ήταν πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μου στην ομάδα ποδοσφαίρου θα με “έκανε περισσότερο αγόρι”»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκάρει ο Ιωάννης Μελισσανίδης - «Έχω ζήσει πολλά ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Antivirus παραχώρησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στα ομοφοβικά σχόλια που έχει δεχθεί στον αθλητισμό ενώ πρόσφατα συγκίνησε και με τα λόγια του για τον χαμό του πατέρα του.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Μελισσανίδη

«Αυτά δεν είναι για σένα… θυμάμαι να μου λέει ο γυμναστής μου στο δημοτικό, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να με κάνει να ενδιαφερθώ για τον κόσμο του αθλητισμού. Βλέπετε ήταν πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μου στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου – που είχε όνειρο να φτιάξει – θα με “έκανε περισσότερο αγόρι”, όπως μου είχε δηλώσει μια φορά σε ένα διάλειμμα που έπαιζα κουτσό με δύο συμμαθήτριές μου»

Αναφορικά με το αν έχει ζήσει ομοφοβικά περιστατικά στον αθλητισμό, δήλωσε: «Ναι, έχω ζήσει. Όχι από υψηλού επιπέδου αθλητές και κυρίως από το εξωτερικό. Εγώ από πιτσιρίκι έκανα μπαλέτο και αυτό οι μεγάλες σχολές, της Ρωσίας και της Κίνας, το θαύμαζαν και το εκτιμούσαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες άλλες χώρες που έκαναν αστειάκια και φοβικά σχόλια».

Ιωάννης Μελισσανίδης για την σεξουαλικότητα του

«Θα στηρίζω με όλη μου τη ψυχή τα LGBTQ δικαιώματα»

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα του Pop Up και τη δημοσιογράφο Χριστιάννα Κοχλατζή.

Ο σπουδαίος Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε μάλιστα και για την πρόσφατη συνέντευξη με την Demy Moore, την χρόνια φιλία με τη Νάντια Κομανέτσι καθώς και τα LGBTQ δικαιώματα.

«Εννοείται πως είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα LGBTQ δικαιώματα. Μέσα από τη διαφορετικότητα πηγάζει η μοναδικότητα του κάθε ένα από εμάς. Γιατί αν πραγματικά θέλεις να ξεχωρίσεις και αν είσαι μοναδικός σε αυτό που κάνεις.

«Θα το κάνεις όταν έχεις κάτι διαφορετικό στη σκέψη και το στήσιμο σου. Για μένα οι Ολυμπιακές αξίες στηρίζονται στο σεβασμό του fair play, της διαφορετικότητας, της μοναδικότητας. Επειδή ήταν και ο Ιούνιος ο μήνας περηφάνιας για τα LGBTQ δικαιώματα, εννοείται, τα στήριζα, τα στηρίζω και θα τα στηρίζω με όλη μου την ψυχή.

Βρεθήκαμε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας με τη Demy Moore. Ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν μου είπε ότι ήταν παρούσα στους Ολυμπαικούς Αγώνες στην Ατλάντα».

Ιωάννης Μελισσανίδης για σεξουαλική ταυτότητα