Συγκινεί ο Σπύρος Πούλης για την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

«Έπαθα σοκ όταν...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκινεί ο Σπύρος Πούλης για την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

Στις 4 Ιουνίου του 2008 ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα λίγες ημέρες αργότερα. Τον Νοέμβρη του 2009 κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 η εισαγγελέας έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια. Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ενώ, να σημειώσουμε πως ο Νταβίντ Μουρτινέλη πριν λίγο διάστημα σκότωσε ακόμη έναν άνθρωπο, αυτή τη φορά μέσα στην φυλακή.

13 χρόνια μετά από την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, όσοι τον γνώριζαν παραμένουν σοκαρισμένοι με τον ξαφνικό χαμό του, με τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη να μιλάει για τον αείμνηστο συνάδελφό του με τα καλύτερα λόγια.

Η εξομολόγηση του Σπύρου Πούλη για την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

«Έπαθα σοκ όταν πληροφορήθηκα το θάνατό του. Το σοκ ήταν μεγάλο. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, εξαιρετικός συνάδελφος και ηθοποιός. Είχε να δώσει ακόμα πολλά πράγματα. Άνθρωπος του θεάτρου. Με εμάς που ήμασταν πιο νέοι στον χώρο, ήταν υποστηρικτικός πολύ. Ήταν σοκαριστικό το «φευγιό» του Νίκου Σεργιανόπουλου», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Λοιπόν.

Σπύρος Πούλης για την δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου