Πρίγκιπας Κάρολος - Κίνηση ανθρωπιάς για τους πυρόπληκτους Έλληνες

Η συγκινητική κίνηση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πρίγκιπας Κάρολος - Κίνηση ανθρωπιάς για τους πυρόπληκτους Έλληνες

Οι τραγικές φωτιές οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές καθώς αμέτρητες δασικές εκτάσεις, οι ψυχές των ζώων αλλά και οι περιουσίες ανθρώπων χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την πύρινη λαίλαπα αφήνοντας πίσω μόνο στάχτες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς προς τους πυρόπληκτούς της χώρας. Ο ίδιος έκανε δωρεά στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Σύμφωνα με το δελτίο του Star το ύψος της δωρεάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέθεσε σε λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο σχετικά με τους πυρόπλητκους

"Τσακίζει" κόκαλα η μητέρα της μικρής Βαλεντίνας για την φωτιά στην Εύβοια

"Τσακίζει" κόκαλα η μητέρα της Βαλεντίνας, της μικρής που η φωτογραφία της μέσα από το αμάξι και ανάμεσα στις φλόγες της Εύβοιας, να κλαίει, έγινε viral σε όλη την Ευρώπη. Η ίδια περιέγραψε στο STAR τις τραγικές στιγμές που έζησε η οικογένεια της.

«Βλέπαμε τις φλόγες, ήμαστε απέναντι. Και λέω στον άντρα μου: Πάμε, φεύγουμε, ας καεί το σπίτι, ας καούν τα πάντα», σχολιάζει. «Φύγε εσύ, μου είπε. Λέω: Δεν σε αφήνω, θέλω να φύγουμε μαζί», αναφέρει η μητέρα της Βαλεντίνας, με το μικρό κορίτσι να ακούγεται να λέει «κάηκε όλο, φοβήθηκα».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, «έριξαν νερό γύρω γύρω. Μόλις έριξαν νερό ήρθε πιο κοντά η φλόγα. Από εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα, έφυγα απέναντι και έκλαιγα, ούρλιαζα, έπιανα τα μαλλιά μου, το παιδί μου έκλαιγε».

Να σημειωθεί πως το σπίτι της οικογένειας της μικρής Βαλεντίνας σώθηκε από την φωτιά.