Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν...»

Όλα όσα αποκάλυψε για το εμβόλιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν...»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη καθώς δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί και δεν πρόκειται μέχρι τουλάχιστον ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού να γίνει υποχρεωτικός.

Ο Στέφονος Τσιτσιπάς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Oχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν ξανά: «Θα εμβολιαζόσασταν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό;», με τον Έλληνα πρωταθλητή να απαντά καταφατικά.

Ο πρώτος θάνατος διπλά εμβολιασμένου χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Πέθανε στη Θεσσαλονίκη πλήρως εμβολιασμένος άνδρας χωρίς υποκείμενα νοσήματα που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έδινε μάχη με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 70χρονο που είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, ωστόσο νοσηλευόταν με βαρύτατη πνευμονία.

«Δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν», τόνισε ο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας πως πρόκειται για έναν οδοντίατρο, διπλά εμβολιασμένο, που έπαιρνε όλα τα μέτρα, όμως η μετάλλαξη Δέλτα τον νίκησε. Την ώρα που τα κρούσματα είναι χιλιάδες.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Γ.Κ., συγγενής του θύματος, έγραψε στο Facebook: «Ο Αχιλλέας δεν άντεξε στη μάχη με τον covid 19. Παρ’ ότι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις, έφυγε πριν λίγο μετά από άνιση μάχη τριών εβδομάδων στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος νεκρός – εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις, χωρίς άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας κι εσείς το σκέφτεστε ακόμη για το εμβόλιο; Α.Κ. Οδοντίατρος. Ετών 70. Καλό ταξίδι ξαδερφάκι…».