Σάλος με την ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου - «Αρνούμαι να δαπανήσω χρόνο και χρήμα για...»

Το κατηγορηματικό «όχι» για τη φροντίδα ζώων μετά τις πυρκαγιές

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σάλος με την ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου - «Αρνούμαι να δαπανήσω χρόνο και χρήμα για...»

Από την πρώτη στιγμή η Εριέττα Κούρκουλου έχει προσπαθήσει να βοηθήσει έμπρακτα όχι μόνο τους πυρόπληκτους οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την μια μέρα στην άλλη αλλά και τα ζώα τα οποία έχουν επίσης ανάγκη από φροντίδα.

Η ίδια τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε μια άκρως δύσκολη θέση μιας και πρέπει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η ίδια θέλησε να ανακοινώσει ότι τα ζώα πρόκειται να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Από τότε που ξεκίνησαν οι φωτιές, έχω κληθεί να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Δυστυχώς έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα εκατοντάδες παραγωγικά ζώα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έχουν μεγάλη ανάγκη από κτηνιατρική υποστήριξη και σανό για τα ζώα αυτά.

Εγώ και η οργάνωσή μου @apromisetoanimals είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε βοήθεια μόνο σε ζώα τα οποία θα μεταφερθούν μετά την θεραπεία τους, σε κάποιο καταφύγιο. Πονάει η ψυχή μου να λέω όχι σε αθώα πλάσματα που αργοσβήνουν, όμως αρνούμαι να δαπανήσω χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα ζώων που σε λίγους μήνες θα καταλήξουν στο σφαγείο».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Εριέττα Κούρκουλου - Ανάρτηση

Εριέττα Κούρκουλου: Επέστρεψε στο καταφύγιο ζώων - «Ο εφιάλτης αυτός συνεχίζεται»

Στο καταφύγιό των ζώων που έχει μεταφέρθηκε σήμερα (10/8) η Εριέττα Κούρκουλου, καθώς λόγω της φωτιάς που πλησιάζει τον Ωρωπό, αναγκάστηκε μαζί με τα ζωάκια και τους εθελοντές να φύγουν για μερικές μέρες.

Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση γνωστοποιήσε την ευχάριστη αυτή είδηση, δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για τις φωτιές

Στην λεζάντα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα γυρίζουμε σπίτι μας. Γυρίζουμε στο καταφύγιο που εδώ και εδώ και έξι χρόνια, φιλοξενεί τα ζώα και την ομάδα μας. Είναι ο χώρος στον οποίο έχουμε ζήσει μεγάλες χαρές, αλλά και στεναχώριες που αισθανόμασταν ότι θα μας καταπιούν…

Μια τέτοια στεναχώρια βιώσαμε και πριν λίγες ημέρες, όταν χρειάστηκε να εκκενώσουμε τον χώρο μας για να προστατεύσουμε τα πλάσματα που είναι υπό την φροντίδα μας και μας έχουν δείξει μόνο εμπιστοσύνη και αγάπη, παρά τα όσα έχουν περάσει σε ανθρώπινα χέρια.

Φεύγοντας πριν από τέσσερεις ημέρες, δεν γνωρίζαμε εάν και πότε θα καταφέρναμε να επιστρέψουμε. Σήμερα ευτυχώς, δείχνει να τελειώνει ένα μέρος του εφιάλτη μας.

Για χιλιάδες ανθρώπους όμως, ο εφιάλτης αυτός συνεχίζεται. Είναι αυτοί που έχασαν τα σπίτια τους… είναι εκείνοι που έχασαν τα δέντρα που τόσα χρόνια τους έδιναν αναπνοή. Είναι οι δύο οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους.

Και δεν είναι μόνο άνθρωποι.

Είναι και τα ζώα, τα οποία προδόθηκαν από τις δίποδες οικογένειές τους και κάηκαν δεμένα, ή εγκλωβισμένα πίσω από μια μάντρα… είναι οι χελώνες που δεν μπόρεσαν να τρέξουν και τα παραγωγικά ζώα, των οποίων ο χαμός αναγνωρίστηκε μόνο λόγω της οικονομικής τους αξίας, μιας και θα τους στερούταν η ζωή σύντομα έτσι και αλλιώς.

Για όλους αυτούς που βιώνουν και θα συνεχίσουν να βιώνουν έναν εφιάλτη, εγώ υπόσχομαι να είμαι παρόν. Για όλους αυτούς, υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα, σε μια προσπάθεια να απαλύνω τον πόνο τους.

Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν αρκετοί από εμάς που δεν θα ξεχάσουμε. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη και δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε το ανθρώπινο κακό, μέχρι να κερδίσουν οι καλοί, όπως συμβαίνει στις ταινίες.»!