Θρήνος για τον Χάρη Ρώμα

«Τον αγαπούσα και τον ξεχώριζα...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος για τον Χάρη Ρώμα

Πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, θέλησε να αποχαιρετήσει τον φίλο και συνεργάτη του, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 65 ετών και την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με μία ανάρτηση ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Χάρη Ρώμα

«ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ. Ευπρεπής και διακριτικός μέχρι το κόκαλο όπως ήταν δεν με πήρε τηλέφωνο τους τελευταίους 4 μήνες που όπως μαθαίνω είχε το πρόβλημα. Εκτός αν πέντε μήνες πριν, που μιλήσαμε, ήξερε κάτι και δεν ήθελε να μου πει. Ή προσπαθούσε να το ξορκίσει.

Είχαμε συμφωνήσει σε εκείνο το τελευταίο τηλέφωνο να παίξει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη καινούργια σειρά που ετοιμάζουμε με την Άννα. Και ήταν απίστευτα χαρούμενος. Σας έχω τυφλή εμπιστοσύνη, μου είπε. Κολακεύτηκα αλλά και συγκινήθηκα. Για την εμπιστοσύνη και την στήριξη.

Πραγματικά έχω πάθει σοκ. Γιατί τον αγαπούσα και τον ξεχώριζα. Παίξαμε μαζί στο θέατρο δικό μου έργο και μετά κάναμε και περιοδεία. Ήταν υπέροχος. Ηθοποιάρα, ταλέντο στέρεο και πολυποίκιλο, στιβαρός καλλιτέχνης αλλά και βαθιά ηθικός άνθρωπος. Είναι σημαντική η κατάθεση του στα θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πεπραγμένα αλλά και μεγάλο το ανθρώπινο κενό που αφήνει σε αυτούς που τον γνώρισαν καλύτερα. Και φυσικά, πρώτα απ’ όλα, στην οικογένεια του που τόσο φρόντιζε και προστάτευε.

Πόσο θα μου λείψει! Δεν έχει σημασία που δεν είχαμε συνεχή επαφή. Ο κόσμος είναι καλύτερος όταν έχει ευαίσθητους ανθρώπους μέσα, σαν τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Τον Κώστα μας, που αποχαιρετώ σήμερα με ένα δάκρυ αληθινό» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Χάρης Ρώμας.

Χάρης Ρώμας ανάρτηση

«Έχουν προσπαθήσει να με χτυπήσουν μέσω...»

Ο Χάρης Ρώμας μετά από το τέλος της σειράς «Το καφέ της Χαράς» παραχώρησε συνέντευξη στο «MYtv» και μέσα σε όλα μίλησε για τα διάφορα σχόλια που έχει δεχθεί ανά καιρούς ως σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων του δήμου Αμαρουσίου.

Από ότι θυμάμαι, ήσασταν από τους πρώτους δημιουργούς, κατά την διάρκεια του πρώτου αναγκαίου εγκλεισμού, που σταμάτησαν τα γυρίσματα.

Η εμπειρία μου στην ιατρική με έχει κάνει να σέβομαι τη δημόσια υγεία, πριν από οτιδήποτε άλλο ενώ στην συνέχεια βρήκαμε τρόπους να στηρίξουμε τον πολιτισμό. Πρότεινα τις διαδικτυακές μεταδόσεις κι ενώ στην αρχή άκουσα πολλά για διαφάνεια, πνευματικά δικαιώματα κ.ο.κ. από άλλα κόμματα, όλοι ακολούθησαν τον δρόμο μου. Ήταν ο μόνος τρόπος για να βγάλουν κάποια λεφτά καλλιτέχνες, τεχνικοί και άνθρωποι που δουλεύουν στον πολιτισμό. Δεν σου κρύβω ότι χάρηκα πολύ. Μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που φέρνει η πανδημία, επαναπροσδιορίζεις τις σχέσεις σου, τον εαυτό σου ενώ εγώ το πέρασα κάνοντας πράγματα που αγαπάω. Από εκεί και πέρα, στην προσωπική μου ζωή δοκιμάζονται κάποια πράγματα και είναι απόλυτα θεμιτό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να με διαταράσσει σε βάθος.

Ο Χάρης Ρώμας αποκαλύπτει ό,τι δεν ξέραμε στην συνέντευξή του

Την περίοδο που ακούγατε πολλά, όπως αναφέρατε, επηρεαστήκατε;

Καθόλου γιατί πήρα μια νομική σύμβουλο για να είναι προστατευμένη η περιφέρεια. Επίσης, ήξερα ότι αυτό που κάνω είναι καθαρά για τους ανθρώπους που πρέπει να βοηθηθούν, οπότε, έχοντας μέσα μου αυτό το ιδεατό, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μόνο υπερηφάνεια μου δημιούργησε όλο αυτό και τίποτε άλλο.

Ήσασταν, όμως και λίγο προετοιμασμένος από το παρελθόν, σωστά;

Στον πολιτικό χώρο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανταγωνίζονται για μια καρέκλα, εξουσία και χρήμα. Δεν φαντάζεσαι πόσο άκαρδοι μπορούν να γίνουν. Από εκεί και πέρα, οι δουλειές με τις οποίες ασχολήθηκα με προετοίμασαν για τα πιο δύσκολα. Άλλωστε, είμαι από τους ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει να τους «χτυπήσουν» μέσω κιτρινισμού και έχω αντισταθεί με δύναμη. Δεν έχω κάτι να με προβληματίζει, να σκέφτομαι και να φοβάμαι ότι θα βγει στην επιφάνεια και θα αποκαλύψει κάτι. Όλοι έχουμε μυστικές και σκοτεινές πλευρές αλλά τις δικές μου δεν τις λέω στον καθένα. Μόνο στον εαυτό μου. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν θίγουν την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τα συμφέροντα άλλων. Έχουν να κάνουν με τον εαυτό μου και τους προσωπικούς μου… δράκους, που πρέπει να πολεμάω όταν πρέπει.