Μαρία Αλιφέρη: Αποκάλυψε τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ

«Έχω δεχτεί προτάσεις γάμου...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μαρία Αλιφέρη: Αποκάλυψε τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Αλιφέρη, στο περιοδικό «Λοιπόν», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον λόγο που επέλεξε να μην παντρευτεί ποτέ και στο αν έχει μετανιώσει που δεν έκανε παιδιά.

Η ηθοποιός, που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξήγησε πως έχει συμφιλιωθεί με τη μοναξιά και πως δεν την ενοχλεί.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Αλιφέρη

Γιατί δεν παντρευτήκατε ποτέ; Είχατε δεχτεί προτάσεις γάμου;

Ήταν επιλογή μου. Έχω δεχτεί προτάσεις γάμου, βέβαια. Απλά στο μυαλό μου την ιστορία του γάμου την έχω πολύ ψηλά. Μια ολοκληρωμένη σχέση είναι πάρα πολύ δύσκολη και σπάνια. Γάμος για εμένα σημαίνει ότι με αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να «φύγω» μαζί. Δεν το ένιωσα αυτό με κάποιον άντρα, γι’ αυτό και δεν το έκανα. Έχω ερωτευτεί πάρα πολύ ωστόσο και με έχουν ερωτευτεί. Τον έχω χαρεί τον έρωτα.

Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο;

Να υπάρχει σωματική, ψυχική και πνευματική έλξη. Δεν τα βρήκα όλα σε έναν άνθρωπο. Κάτι που να μην το ήθελε η ψυχή μου, δεν το έχω κάνει. Ποτέ. Υπάρχει τίμημα πολλές φορές, αλλά χαλάλι του.

Μαρία Αλιφέρη γάμος

Σας έχει στοιχίσει που δεν γίνατε μητέρα;

Όχι. Ήθελα πάντα πολλά παιδιά και τα έχω. Όχι δικό μου, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Θα ήθελα, αν είχα μια σχέση όπως στην περιέγραψα. Από τη στιγμή που δεν βρήκα αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπήκα στη διαδικασία, μόνο για να πω ότι έκανα παιδί. Έχω πολλά παιδιά και από συγγενείς αλλά και τους μαθητές μου. Καλύτερη μάνα δεν θα μπορούσα να είμαι. Δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα σε ένα παιδί.

Αγαπάτε τη μοναξιά;

Πολύ. Όσο αγαπάω την επικοινωνία, άλλο τόσο αγαπάω και τη μοναξιά. Μου είναι απαραίτητο να μείνω μόνη με το μέσα μου, για να δω τι μου γίνεται. Πρέπει να κουβεντιάζουμε με τον εαυτό μας.

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Μαρία Αλιφέρη

Η Μαρία Αλιφέρη (8 Μαΐου 1950) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου και επιτυχημένη παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών.

Γεννήθηκε ως Μαρία Αλιφεροπούλου στον Άγιο Ιωάννη Λακωνίας. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Με το πέρας των σπουδών της, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση το 1972 και στο θέατρο το 1973. Έπαιξε σε πολλά σίριαλ της τηλεόρασης και παρουσίασε κάποια τηλεπαιχνίδια με τεράστια επιτυχία, όπως "Τα τετράγωνα των αστέρων", "Λίγο απ' όλα", "Κάνε ό,τι κάνω".

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πλέον γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της ελληνικής τηλεόρασης, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι ο λόγος που έγινε ηθοποιός ήταν για να μπορεί να εκφράζεται και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Άλλωστε, για την επιτυχία της επιβραβεύτηκε από τους θαυμαστές της με χιλιάδες γράμματα που λάμβανε κάθε εβδομάδα. Διάβαζε τα περισσότερα και δούλευε πάρα πολύ, καθώς μεγάλωνε η ευθύνη απέναντι στο κοινό της.